Richard Gere sa suprugom

 AFP
TREĆA SREĆA

Dugo ga nismo vidjeli: Richard Gere već godinama umjesto crvenih tepiha bira druženje s obitelji

Legendarni glumac sa suprugom se pojavio na humanitarnom događanju, što i ne čudi jer su oboje gorljivi aktivisti i humanitarci, kao što su predani roditelji svojim mališanima zbog kojih Gere rijetko snima i još rjeđe izlazi.

Legendarni glumac sa suprugom se pojavio na humanitarnom događanju, što i ne čudi jer su oboje gorljivi aktivisti i humanitarci, kao što su predani roditelji svojim mališanima zbog kojih Gere rijetko snima i još rjeđe izlazi.

Nekadašnji holivudski zavodnik, frajer za kojim su uzdisale mnoge žene posljednjih godina rijetko se viđa u javnosti. Od kada se Richard Gere prije deset godina zaljubio u španjolsku publicistkinju i aktivisticu Alejandru García-Baquero koja mu je rodila dva sina, potpuno se posvetio obitelji. Ovih dana par se pojavio u rijetkom javnom izlasku, na svečanoj gala večeri humanitarne organizacije City Harvest u New Yorku gdje se odala počast novinarki Alex Cohen i glazbeniku Johnu Legendu, koji su financijski i na sve druge načine, pomogli toj organizaciji da prikupi novac za siromašne koji gladuju na ulicama Velike Jabuke.

image
BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
image
THEO WARGO GETTY IMAGES VIA AFP

Dolazak Richarda i Alejandre Gere oduševio je prisutne jer je glumac, inače poznat kao budist i veliki humanitarac, tako je pokazao podršku toj važnoj udruzi, ali je pokazao i da je u odličnoj kondiciji. Prije godinu dana naime, imao je velikih zdravstvenih problema - zbog teške upale pluća koju je dobio na odmoru u Meksiku završio je u bolnici, a oporavak je bio dug i kompliciran.

Glumac koji će u kolovozu proslaviti 75. rođendan, rijetko i snima iako je još uvijek sigurno dobar mamac za publiku. Prošle godine izašla mu je romantična komedija ‘‘Ne daj Bože brak‘‘ uz Diane Keaton, Emmu Roberts i Susan Sarandon, a prije toga, 2019. snimio je mini TV seriju ‘‘MotherFatherSon‘‘. Očito dakle, snima samo onda kada mu se nešto svidi, a ostalo vrijeme u potpunosti je posvećen supruzi i djeci. To pokazuje i Instagram profil Alejandre Gere, na kojem su uglavnom fotografije obiteljskih druženja na raznim destinacijama.

image

Ekipa na gala večeri: Geoffrey Zakarian, Richard Gere, Sandra Ripert, Alejandra Gere, Eric Ripert, Alex Cohen, Chrissy Teigen, Jilly Stephens i John Legend

DIMITRIOS KAMBOURIS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA DIMITRIOS KAMBOURIS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Richardu Gereu nije više ni do posla, a još manje do slave s obzirom na to da ju je u mladosti okusio u najintenzivnijem obliku. Filmovima ‘‘Američki žigolo‘‘, ‘‘Oficir i džentlmen‘‘ i ‘‘Zgodna žena‘‘ zaludio je svijet, a brak s tada mlađahnom manekenkom Cindy Crawford učinio ga je ultimativnom zvijezdom. No, s vremenom je shvatio da slava zapravo ne služi ničemu, brak mu se raspao 1995., on se okrenuo budizmu, 2002. oženio se za glumicu Carey Lowell s kojom ima danas 24- godišnjeg sina Homera i maknuo se daleko od javnost. No i ovaj brak nije potrajao. Službeno je raskinut 2016. kada je Gere već dvije godine bio s 33 godine mlađom Španjolkom koju je oženio 2018.

‘‘Ja sam najsretniji čovjek u svemiru. Pa kako ne bih bio!? Oženjen sam prekrasnom ženom koja je pametna, senzibilna, posvećena pomaganju ljudima, koja je zabavna, strpljiva, koja zna opraštati, odlična je kuharica - i radi najbolje salate na svijetu”, svojedobno je izjavio glumac koji i nakon deset godina jednako obožava ženu koja s njim dijeli iste životne ciljeve - humanost, aktivizam i pomaganje potrebitima.

Linker
27. travanj 2024 21:42