Borba na sudu

Olivia Wilde: Prva pobjeda u dugotrajnoj i mučnoj sudskoj bitki

Američka glumica i redateljica izborila se za odluku suda da djeca koju je dobila u vezi s Jasonom Sudeikisom ostanu u Los Angelesu umjesto da se sele u New York, kako želi njezin bivši. Ali njezin plan da se presele u London, gdje joj živi dečko Harry Stiles, teško da će uspjeti.

Američka glumica i redateljica izborila se za odluku suda da djeca koju je dobila u vezi s Jasonom Sudeikisom ostanu u Los Angelesu umjesto da se sele u New York, kako želi njezin bivši. Ali njezin plan da se presele u London, gdje joj živi dečko Harry Stiles, teško da će uspjeti.

Olivia Wilde, američka glumica i redateljica, dobila je prvu bitku protiv nekadašnjeg partnera Jasona Sudeikisa u sporu za skrbništvo nad zajedničkom djecom. Kako to često biva, bivši kroje planove bez razgovora i dogovora, očekujući da će se druga strana prilagoditi. Čini se da su bivši zaručnici postali ljuti neprijatelji čiji se interesi i planovi ne mogu pomiriti. Naime, Olivia Wilde isplanirala je preseliti se sa njihovim sinom Otisom (8) i kćeri Daisy (5) u London. U britanskoj prijestolnici živi njezin novi partner, pop zvijezda i glumac Harry Stiles, zbog kojeg je ostavila zaručnika. Isprva se činilo da neće biti problema jer Sudeikis za Apple TV u Londonu snima seriju "Ted Lass". Situacija se zakomplicirala nakon što je glumac poželio živjeti u New Yorku kad snimanje serije, nakon planiranih 12 epizoda, završi.

"Želi otići u New York sljedećih godinu dana, dok ne snima, i htio bi da djeca budu s njim", izjavila je glumica i redateljica u podnesku sudu do kojeg je došao Daily Mail. Razočarana je što je otpao njihov prijašnji dogovor da svi žive u Londonu, nakon što je Sudeikis promijenio mišljenje i započeo sudski rat. Naime, prošle jeseni podnio je zahtjev za skrbništvo nad djecom u New Yorku: u podnesku tvrdi da im je taj grad u većoj mjeri bio dom nego Los Angeles (gdje su također živjeli) te traži da se djeca vrate u Veliku jabuku - gdje su rođena.

image

Osvetoljubiv Jason Sudeikis

APPLE TV/EVERETT/PROFIMEDIA

Njegova bivša izjavila je na nedavnoj sudskoj raspravi u New Yorku kako su Otis i Daisy posljednje četiri godine živjeli na potezu Los Angelesu – London pohađajući škole u oba grada.

image

Razočarana glumica

MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Najteže tek slijedi

Svjesna je da to nije dobro rješenje, zato ih je nedavno upisala u školu u L.A.-ju. Odbija preseliti djecu u New York i ondje ponovno tražiti školu koja bi ih mogla primiti. Osvrnula se i na nesvakidašnji način na koji joj je uručen poziv za raspravu u New Yorku: dobila ga je 26. travnja, na pozornici CinemaCon centra u Las Vegasu dok je govorila o svom novom filmu "Don‘t worry, darling" pred 400 filmskih radnika i predstavnika distributera. Nije slutila o čemu je riječ kad je od neznanca, pred punom dvoranom, primila omotnicu sa sudskim pozivom: otvorila ju je i ostala bez teksta.

image

Sudski poziv na pozornici

VALERIE MACON/AFP/PROFIMEDIA

"Mogao mi ga je dostaviti primjerenije, no Jason je izabrao najagresivniji mogući način. Profesionalno me je osramotio i javno izložio naš sukob. Mislim da je to u suprotnosti s najboljim interesima naše djece. Budući da je Jason jasno dao do znanja da to nećemo moći riješiti izvan suda, podnijela sam zahtjev za skrbništvo u Los Angelesu", stoji u dokumentu.

image

S novim odabranikom Harryjem Stylesom

COBRA TEAM/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Naposljetku je odlučeno da je za njihov predmet nadležan sud u Kaliforniji jer njujorški sud djeci priznaje tu državu kao matičnu, što je mala pobjeda Olivije Wilde. Najteže tek slijedi: odluka o skrbništvu i dječjem prebivalištu. Američka pravna praksa po tom pitanju ide u prilog ostanku djece u Kaliforniji dok ne postanu punoljetna.

Linker
29. travanj 2024 07:43