Odbacila je šminku jer uživa biti ono što jest

 DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
savjeti glumice

Pamela Anderson je nakon svih ljubavnih brodoloma otkrila kako i dalje vjeruje u ljubav

Snimajući editorijal u kojem je pokazala svoje autenično ‘ja‘, otkrila je zašto se više ne šminka i kako je kroz godine zavoljela sebe.

Snimajući editorijal u kojem je pokazala svoje autenično ‘ja‘, otkrila je zašto se više ne šminka i kako je kroz godine zavoljela sebe.

Otkako je prihvatila svoje autentično "ja" i odustala od prilagođavanja tuđim očekivanjima, Pamela Anderson kao da je procvjetala. Među prvim koracima njenom povratku na javnu scenu, bilo je odbacivanje šminke, nakon čega joj je ponuđeno pojaviti se u kampanji Heaven by Marc Jacobs. Prihvaćanje sebe takva kakva jest donijelo joj je suradnju s Azzedineom Alaïijom, Yohjijem Yamamotom te brendom Pandora, piše magazin Highsnobiety, na čijoj je naslovnici. Naposljetku je lansirala vlastitu, organsku, vegansku kozmetičku liniju Sonsieskin, čija je suosnivačica i vlasnica.

Ukratko, Pamela Anderson se vratila, ali onako kako ona želi, na način koji je ispunjava jer je u skladu s onime što osjeća. Preporod zvijezde "Baywatcha" pokrenula je lani objava knjige "Love, Pamela: A Memoir of Prose, Poetry, and Truth" kao i dokumentarac "Pamela, A Love Story" o braku s Tommy Leejem, bubnjaru benda Mötley Crüe, prikazan na Netflixu. Nakon što je u tim projektima otpustila prošlost, bila je spremna uvesti značajne promjene u svom životu. Kakve? Pozirajući za naslovnicu magazina High sobriety u fantastičnom, strukturiranom crnom kaputu Isseyja Miyakea te u hlačama Ferragamo, a onda u efektnom Pradinom kariranom odijelu - pokazala je pravu sebe - bez šminke, u otkačenim pozama, razigranu, zadovoljnu sobom i svime što je dosad postigla.

Budući da se kroz sve što 56-godišnja glumica čini, provlači motiv ljubavi, ta tema sama se po sebi nametnula u razgovoru. Za nekadašnji seks simbol "ljubav je jedna od najvažnijih stvari na svijetu". Poznato je kako iza sebe ima brak s glazbenikom Tommyjem Leejem. Te kako se jednom udala za muzičara Kid Rocka, a dva puta za profesionalnog igrača pokera, Ricka Salomona. Vrlo kratko je bila u braku s koproducentom filma Batman, Jonom Petersom, te se vjenčala za bivšeg tjelesnog čuvara, Dana Hayhursta s kojim se 2022. razišla poslije godinu dana braka. S Tommyjem Leejem dobila je danas odrasle sinove, Dylana (26) i Brandona (27). Kad je ih je "postavila na noge” (stariji je snimio dokumentarac o mami, a mlađi je pomagao), nekadašnji Playboyev model posvetio se sebi i otkrio ljubav prema sebi.

image

sa sinovima iz braka s Tommyjem Leejem.,
Dylanom i Brandonom

CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK

"Veze su ogledala. Kad se zaljubiš, u njima si izložio dio sebe, kroz taj dio jednostavno moraš proći" rekla je glumica, dodajući da što god vrijeme više prolazi, ona o vezama zna sve manje. No, u jedno je sigurna.

"Nekoga možete voljeti, ali ga ne možete promijeniti. Ponekad je najbolje što možete učiniti, maknuti se mu se s puta", objasnila je Pamela. Kada su je pitali kako voljeti nakon toksične veze, pojasnila je: "Važno je zapamtiti da suze zbog prekida nisu samo suze zbog te osobe. One su suze zbog tvog cijelog života. Ne bi trebalo uvijek biti tako. Veze su jedna od najtežih stvari u koju se možete upustiti", rekla je Pamela i pojasnila zašto se više ne šminka i da joj je to donijelo "iskustvo iscjeljenja". Kao primjer je uzela pariški Tjedan mode.

"Moji sinovi bili su sa mnom i rekli mi:"Mama, moraš imati svoj glam tim". Isto su ponovili i moji agenti. Na njihov upit gdje mi je stilist, odgovorila sam: "Znam kako odjenuti haljinu. Ne treba mi netko tko će mi zakopčavati bluzu. Bili su užasnuti", bez zadrške govori Anderson.

image

S fatalnim bivšim Tommyjem Leejem 1999., u Los Angelesu

BEI/SHUTTERSTOCK

Pojasnila je da to što se više ne šminka jer želi zadržati autentičnost, ne znači da je odbacila svu kozmetiku. Koristi preparativne preparate, ali ne bilo kakve. Svoju beauty rutinu opisala je kao prirodnu, a uključuje i ružino ulje koje sama proizvodi.

"Izrađujem to ulje, koristim Epsom soli, maslinovo ulje i shea maslac", rekla je i dodala kako ju je potreba za što prirodnijom, obavezno veganskom kozmetikom, navela pokrenuti vlastitu kozmetičku liniju.

"Za mene je prava ljepota slavljenje autentičnosti. Želim izgledati poput sebe, osjećati se kao ja, a to znači brinuti se o sebi - iznutra i izvana", rekla je na kraju ikona Baywatcha.

Linker
27. travanj 2024 07:47