SUPPLIED BY LMK/IPA-AGENCY.NET PROFIMEDIA
sapunica na setu

Kakva je budućnost filma zbog kojeg se mrze svi koji su ga stvarali?

Zvijezde filma ‘Don‘t Worry Darling‘ na venecijanskoj su se premijeri smješkale po službenoj dužnosti, jer za iskreno veselje nije bilo razloga - Olivia Wilde zaratila je s Florence Pugh zbog svog mlađahnog dečka Harryja Stilesa, a u pozadini ih opanjkava Shia LeBouf - koji je otkazao snimanje u zadnji čas.

Zvijezde filma ‘Don‘t Worry Darling‘ na venecijanskoj su se premijeri smješkale po službenoj dužnosti, jer za iskreno veselje nije bilo razloga - Olivia Wilde zaratila je s Florence Pugh zbog svog mlađahnog dečka Harryja Stilesa, a u pozadini ih opanjkava Shia LeBouf - koji je otkazao snimanje u zadnji čas.

Posljednji veliki is­pit prije puštanja na tržište film "Don‘t Worry Darling" redateljice Olivije Wil­de (38), s Florence Pugh i Harryjem Style­­som u naslovnim ulogama, imao je na Venecijan­skom filmskom festivalu. Taj psihološki triler - o naizgled savršenom paru nastanjenom u eksperimentalnoj pustinjskoj zajednici - publika je na venecijanskoj premijeri pozdravila petominutnim ovacijama.

Prisutni protagonisti filma uljudno su se smješkali razdraganom auditoriju, itekako svjesni da razlog tolikoj euforiji nije film sam po sebi, već intrigantni odnosi među ljudima koji su ga stvarali.

image

Olivia Wilde

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Sve što se događalo iza kulisa filma "Don‘t Worry Darling" bez većih bi se dorada moglo pretočiti u jednu sočnu sapunicu. Tek što je počelo snimanje, iz ekipe je ispao glavni glumac Shia LaBeouf (36). Wilde mu je otkazala suradnju jer, kako je objasnila, nije poštivao etičke norme kakve ona zahtijeva u svojim produkcijama. LaBeouf ima drugu priču: opetovano tvrdi da je sam dao otkaz zato što mu nisu osigurali dovoljno vremena za probe. Objavio je i videoporuku u kojoj ga Olivia preklinje da ostane:

- Nisam još spremna odustati od ovoga, meni je srce slomljeno. Mislim da bi gospođici Flo ovo mogao biti poziv za buđenje i želim znati jesi li spreman pokušati ovo sa mnom, s nama. Ako se ona stvarno posveti filmu, uloži svoj um i srce, i ako se vi možete pomiriti... Ja poštujem tvoje stajalište, poštujem i njezino, ali možeš li ti to učiniti? Ima li nade? Hoćeš li mi javiti?

Nakon što je njezina poruka izašla na vidjelo, Olivia Wilde više nije htjela komentirati taj slučaj. Konfliktnog LaBeoufa, čiju je ulogu u "Don‘t Worry Darling" preuzeo tinejdžerski idol Harry Styles (28), sljedeće godine čeka suđenje zbog optužbi da je zlostavljao svoju bivšu partnericu, englesku pjevačicu i glumicu FKA Twigs. Očito se uspio posvađati i s "gospođicom Flo", glumicom Florence Pugh (26) koja je navodno u još goroj svađi s redateljicom Wilde.

image

Florence Pugh

PAOLO COTELLO/IMAGESPACE/MEGA PROFIMEDIA

Tijekom produkcije i postprodukcije filma "Don‘t Worry Darling", u koji je uloženo 20 milijuna dolara, od Florence se očekivalo da će taj projekt zdušno promovirati i u medijima i na društvenim mrežama. Suprotno uvriježenim holivudskim običajima, gospođica Flo je gotovo posve ignorirala tu obvezu.

Nagađa se da su odnosi između redateljice i njezine glavne glumice krenuli nizbrdo zbog Olivijina novog dečka Harryja Stylesa, s kojim je u vezi od siječnja prošle godine.

Florence Pugh nije skrivala da nema visoko mišljenje o glumačkim sposobnostima engleske pjevačke zvijezde Stylesa, kojem je ovo prva velika filmska uloga. Florenceini su komentari duboko povrijedili zaljubljenu Oliviju i među njima je nastao kratki spoj. Pričalo se i da je Styles za svoju ulogu dobio osjetno veći honorar od Pugh, no Olivia Wilde je to oštro demantirala.

Drže se podalje jedna od druge

Bilo kako bilo, opći je dojam da se te dvije dame ne podnose. Florence je došla na venecijansku premijeru, ali je na crvenom tepihu držala zamjetnu distancu i od gospođe Wilde i od Stylesa, s kojim je za potrebe filma "Don‘t Worry Darling" morala snimiti nekoliko vrućih scena.

- U filmskoj industriji nisam zbog toga da bi se to što radim svodilo na scene seksa s najpoznatijim muškarcem na svijetu - hladno je odgovorila na pitanje kako se osjećala u krevetu s Harryjem Stylesom.

image

Olivia Wilde i Harry Styles zaljubili su se na snimanju
filma ‘Don‘t Worry Darling‘.

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Na tu bi temu ponešto mogla reći i Olivia Wilde, kojoj nova ljubav ne može pomoći da se riješi repova prethodne. Na jednoj konvenciji holivudskih djelatnika, gdje je proljetos pred više od 4000 ljudi prezentirala "Don‘t Worry Darling", na pozornicu su joj donijeli veliku omotnicu s natpisom "Osobno i povjerljivo".

Kad je pred svima otvorila omotnicu, imala je što vidjeti: sudski poziv zbog spora što ga s bivšim zaručnikom Jasonom Sudeikisom vodi oko skrbništva nad njihovo dvoje djece. Samo je progutala knedlu i nastavila s prezentacijom svog filma, koji u kina diljem svijeta stiže 23. rujna. Vrijeme će pokazati hoće li publika zavoljeti film zbog kojeg se mrze svi koji su ga stvarali.

Linker
29. travanj 2024 11:07