Iz arhive Globusa

”Stručnjakinja” za peglanje ili govor?

Rasističke ocjene "stručnjakinje za neverbalnu komunikaciju"

U čitavom nizu analiza i rasprava o prošlim lokalnim izborima, medijski je nezapaženo prošao istup Ljiljane Buhač, samozvane “stručnjakinje za verbalnu i neverbalnu komunikaciju”, koja je u središnjoj informativnoj emisiji HTV-a ocjenjivala kandidate i njihove karakterne osobine po obliku vrata, brade ili prstiju. Tako je za Keruma izjavila da je sklon hedonizmu jer ima “debele ušne resice”, a Obersnela je opisala kao “okruglo-glavatoga”.

Tko je “stručnjakinja” koja se već “proslavila” tvrdnjom da je Obama na svojoj inauguraciji djelovao “kao da je progutao metlu”? Bivša odgajateljica navodno je angažirana i u jednoj velikoj korporaciji da selektira kadrove kao stručnjak “za poslovnu i političku komunikaciju”, a svoje vještine predaje i na nekim privatnim učilištima. No, do 2001. godine bila je ravnateljica zagrebačkog Dječjeg vrtića Medveščak u kojemu je radila osam godina.

U tom je vrtiću Ljiljana Buhač više puta bila prijavljivana zbog maltretiranja tajnice i još nekolicine uposlenika, a onda i za pronevjeru 25 tisuća kuna. “Stručnjakinja za komunikaciju” dala je i otkaz tajnici koja se bunila protiv njezinih metoda, ali je žena nakon trogodišnjeg spora vraćena na posao.

“Vodili su se sudski sporovi od kojih je većina završena u našu korist. Sve je to iza nas, a mi danas sasvim lijepo i mirno radimo”, kaže današnja ravnateljica istog vrtića, profesorica Mira Kunstek. Protiv Ljiljane Buhač podnesene su i kaznene prijave jer je, kao tadašnja ravnateljica dječjeg vrtića, organizirala pranje i peglanje stolnjaka u korist više privatnih ugostitelja. Osoblje vrtića je peglao, a ugostitelji su to plaćali ravnateljici osobno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 15:35