OTVOREN JAVNI POZIV

ISTARSKA ŽUPANIJA DAJE MILIJUN KUNA ZA PODUZETNIŠTVO Rok za prijavu tri mjeseca, pogledajte za što se dijele bespovratna sredstva

Valter Flego
 Goran Sebelić / Hanza Media

Istarska županija dijeli potpore za poticanje razvoja poduzetništva, i za to je u ovogodišnjem proračunu osigurala nešto više od milijun kuna. Javni poziv je tek otvoren i svi se mogu javiti u roku od tri mjeseca. Bespovratna sredstva se dijele za nabavu suvremenih strojeva i opreme, te za smanjenje početnih financijskih izdataka prilikom pokretanja poslovanja.

Kako pojašnjavaju u Istarskoj županiji, potpore se dodjeljuju putem mjera "Početak poslovanja - samozapošljavanje", "Subvencioniranje nabave nove opreme" te "Jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije".

- Novina u 2018. godini je mjera „Jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije“, i to za nabavu nove opreme s maksimalnim iznosom subvencije do 80.000 kuna. Za mjeru „Subvencioniranje nabave nove opreme“ iznos potpore povećan je na 20.000 kuna za razliku od javnog poziva iz 2017. kada je iznos potpore iznosio 10.000 kuna.

Mjera pod nazivom „Potpora za početak poslovanja - samozapošljavanje“ ostaje nepromijenjena te se prijavom ne isključuje mogućnost prijave na mjeru 2 „Subvencioniranje nabave nove opreme“, čime iznos potencijalno ostvarenih potpora raste i do 30.000 kuna, poručuju u Istarskoj županiji. Inače, prijave su moguće jedino u online obliku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:37