JELENA TABAK

‘Split se mora drugačije brendirati. Visoke cijene? Gosti će vas izbjegavati ako napravite ovu grešku‘

Globus je razgovarao s vlasnicom splitskog restorana Dujkin dvor i šeficom HGK-ova Udruženja ugostitelja

Jelena Tabak

 Vojko Bašić/Cropix
Globus je razgovarao s vlasnicom splitskog restorana Dujkin dvor i šeficom HGK-ova Udruženja ugostitelja

Jelena Tabak svestrana je poduzetnica koja gotovo cijeli svoj poslovni vijek radi nekoliko poslova usporedo. Osim što je vlasnica restorana Dujkin dvor, predsjednica je HGK-ova Udruženja ugostitelja, profesionalno prevodi a nedavno je prevela i objavila hrvatsko izdanje knjige “Story” Roberta McKeeja. Za sebe kaže da ju je odgojio i stvorio turizam. Već na prvoj godini fakulteta radila je kao turistički vodič. Diplomirala je engleski i talijanski jezik, a sada je na postdiplomskom studiju lingvistike.

Bili ste najprije turistički pratitelj u inozemstvu, a potom i lokalni vodič u Splitu. Kako je to izgledalo?

- U Splitu je u to vrijeme postojao jedan krug ljudi koji je putovao. Te ljude su poznavali gotovo svi turistički profesionalci. Da bi zadržali taj krug ljudi koji putuje,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 19:00