Iz arhive Globusa

Tajni sastanak Milanović-Tedeschi-Todorić-Vlahović-Vujčić

Globus jedini doznaje o čemu se razgovaralo na večernjem sastanku pred­sjed­­nika Vlade i guvernera HNB-a s trojicom najmoćnijih hrvatskih poduzet­ni­ka koji je, na inicijativu Emila Tedeschija, održan prošloga tjedna u najvećoj tajnosti

Premijer Zoran Milanović sastao se prošlog tjedna s grupom najmoćnijih i najutjecajnijih hrvatskih poduzetnika.

Kako Globus ekskluziv­no doznaje, za stolom su s Milanovićem bili Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, Ante Vlahović, većinski vlasnik rovinjske Adris grupe, te Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic grupe.

Upravo je Tedeschi, tvrde naši pouzdani izvori, bio organizator tog nesvakidašnjeg sastanka koji je održan u strogoj tajnosti.

Otkrili smo i to da je na sastanku premijera Milanovića s poduzetnicima bio i guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić.

O Milanovićevu sastanku s vodećim hrvatskim poduzetnicima zna se jako malo.

Čak i u poslovnim krugovima malo je ljudi koji su uopće čuli da je sastanak održan.

“To nije bio sastanak u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca. Riječ je o neformalnom sastanku koji je dogovorio Emil Tedeschi, pa vam ne mogu ništa više reći”, rekao mi je sugovornik iz HUP-a.

Iako su Todorić, Vlahović i Tedeschi članovi Savjeta HUP-a, najutjecajnijeg tijela te udruge - pa bi se moglo zaključiti da je riječ o službenoj poslodavačkoj inicijativi - iz više izvora mi je stavljeno na znanje da sve to nema veze s HUP-om.

Sastanak je bio neformalan i nastojao se držati maksimalno u diskreciji. Održan je prošloga tjedna, i to u večernjim satima. O mjestu sastanka, međutim, nitko od naših sugovornika nije želio govoriti.

"Ne ljutite se, ali ne bih govorio o tom sastanku. Znam gdje je održan, no neka vam to kaže onaj tko ga je organizirao”, nepopustljiv je bio jedan moj sugovornik.

Prema jednom tumačenju, koje bi moglo biti najbliže istini, prošlotjedni sastanak je bio novi pokušaj Emila Tedeschija da uspostavi kvalitetniji dijalog između premijera Milanovića i poslovne zajednice, koja je iznimno zabrinuta zbog stanja u državi.

Prvi takav pokušaj bio je ljetos, u njegovoj vikendici na Hvaru.

Taj je sastanak, kad se otkrilo da je Milanović bio kod Tedeschija u vikendici, dočekan s kritikama da je premijer bio u sukobu interesa.

Milanović nije ljetos išao Tedeschiju zbog odmora.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. ožujak 2024 17:15