MARIJINA VOJSKA

NA PUT NE SMIJU NI RAZVEDENI NITI RASTAVLJENI Vode samce da im Gospa u Međugorju nađe partnera

Na ovaj put ne smiju ni razvedeni ni rastavljeni, jasno je poručila organizatorica
 Annalisa Colzi / Cropix

A zašto u potrazi za životnim partnerom ne zamoliti pomoć Majke Božje? Ako pomaže u tuzi, ako pomaže u bolesti, što ne bi i u žalosti koju uzrokuje samoća? Ideja je tako jednostavna da se treba čuditi što prije nekome nije palo na pamet obratiti se Gospi a ne ženidbenoj agenciji ili provodadžiji iz komšiluka.

I tako, netom je Marijina vojska raspačala svoj letak za hodočašće samaca u Međugorje, s likom tamošnje Gospe i s upozorenjem da Sotona vazda pokušava razoriti obitelj, prijave su navrle, premda još nije ni počeo upis.

Marijina vojska, naime, organizira, kako piše, "prvo hodočašće samaca u Međugorje", od 31 ožujka do 4 travnja sljedeće godine. Kako je krenulo, već su prvi dan mogli napuniti dva autobusa a ne samo jedan, a do sljedećeg proljeća možda ih bude za cio karavan samaca, ustreptao kao karipski Love Boat, ali bitno čedniji i pobožniji - iako nije isključeno da već tu, na putu, bukne žar između nje i njega.

Marijina vojska je, kako piše, "udruga za društvenu promociju", sjedište joj je u Montemurlu. Ako dosad i niste čuli za Montemurlo, ne znači da neće postati glasovit. To je općina od 18.500 stanovnika, upeterostručena u posljednjih pedesetak godina, svaki dvanaesti stanovnik je ili Albanac, ili Kinez, ili Marokanac. U jezgru je srednjevjekovni kaštel obitelji Guidi, nedaleko je kotarsko središte Prato sa svojom tekstilnom industrijom, mnogi su samci prispjeli trbuhom za kruhom, a samoća je, zna se, Bože i Gospe pomozi.

Marijinu vojsku je osnovala i predvodi je Annalisa Colzi, za koju milanski Corriere della Sera, kojemu dugujemo ovu novost, kaže da je bila trgovkinja, pa šankerica, pa spiritistica, pa obraćenica i spisateljica nabožnih knjižica, te u zadnju vojskovođa. Veli da joj nije svrha liječiti slomljena srca, kamoli na njima zarađivati, kako joj predbacuju ateisti u tome tradicionalno "crvenom" kotaru, nego "izmoliti u Djevice milost zasnivanja svete i blagoslovljene obitelji". Sve po crkvenim pravilima, tako da a priori odbija ukrcati razvedene ili rastavljene.

Nada u vlastitu svetu obitelj zapada 240 eura po osobi, za prijevoz autobusom i trajektom Ancona - Split, hranu i smještaj. Milost, ako stigne, bit će besplatna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 16:25