15. INA Sportske igre mladih pod pokroviteljstvom premijerke

    AUTOR:

  • OBJAVLJENO:
  • 07.06.2011. u 16:24

Prijave za ovogodišnje Igre traju do 15. lipnja. Djeca i mladi od 7 do 18 godina mogu se prijaviti putem web stranice www.igremladih.org/prijave , Facebooka te na brojeve telefona 021/541-454 i 021/541-455 kao i ispunjavanjem Prijavnica na određenim Ininim benzinskim postajama točnije na INA korneru.

Zagreb, 07. lipanj 2011. – Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor danas se sastala s izaslanstvom INA Sportskih igara mladih, predvođeno predsjednikom Organizacijskog odbora Zdravkom Marićem. Tema razgovara bile su 15. Sportske igre mladih koje se i ove godine, održavaju pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor.

Prilikom svog obraćanja premijerka Kosor je izrazila zadovoljstvo i potporu organizaciji najveće sportske amaterske manifestacije u Europi. „U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, dajem punu potporu konačnom cilju Sportskih igara mladih, a to je promicanje zdravog načina života, zajedništva, tolerancije, humanizma, poštivanja različitosti, promicanje mira i nenasilja“, kazala je Kosor te pozvala djecu i mlade da se prijave i postanu dijelom najljepše sportske priče.

Zahvalivši predsjednici Vlade na potpori koju Sportske igre mladih dobivaju godina, predsjednik Organizacijskog odbora INA Sportskih igara mladih Zdravko Marić je istaknuo važnost Igara koje se svake godine održavaju pod motom „Živimo život bez droge jer droga uzima život!“ „Od 1996. godine do danas kroz Sportske igre mladih prošlo je preko 330 000 natjecatelja koji su najbolja preporuka te svjedoče o kvaliteti i ciljevima Igara. Prošle godine na Igrama je sudjelovalo 51 350 natjecatelja, ali naša želja je ove godine broj sudionika povećati i omogućiti djeci što kvalitetnije natjecanje“, kazao je Marić.

Značaj Sportskih igara mladih prepoznala je i članica Europske komisije i povjerenica za obrazovanje, višejezičnost i mlade Androulla Vassiliou. U svom pismu Organizacijskom odboru Sportskih igara mladih, između ostalog je kazala: "Bit će mi zadovoljstvo da ponudim svoje pokroviteljstvo za 15. Sportske igre mladih koje će se održati u Hrvatskoj tijekom ovog ljeta.". Uz iskrene želje za uspješnu organizaciju, Vassiliou se pridružila sada već značajnom broju europskih političara koji su dali svoju potporu Sportskim igrama mladih, kako u Hrvatskoj tako i u regiji.

Prijave za ovogodišnje Igre traju do 15. lipnja. Djeca i mladi od 7 do 18 godina mogu se prijaviti putem web stranice www.igremladih.org , Facebooka, te na brojeve telefona 0 21/541-454 i 021/541-455 kao i ispunjavanjem Prijavnica na određenim Ininim benzinskim postajama točnije na INA korneru. Prvu prijavnicu ove godine poslala je Lea Jurković iz Zagreba. Ovo su njene prve Igre i natjecat će u tenisu, u kategoriji 2000. i mlađi. Stoga je u ime Organizacijskog odbora Sportskih igara mladih i primila zasluženi poklon. „Prijavnicu je ispunio tata, a ja se nadam da ću baš kao što sam se prva prijavila biti prva i na natjecanju,“ zaključila je Lea.

Budi i ti dijelom najljepše sportske priče u Hrvatskoj! Budi dijelom Sportskih igara mladih!

Izdvajamo