BORIS MILOŠEVIĆ

BUDUĆI ZASTUPNIK SRPSKE MANJINE 'Plenković je okrenut europskim vrijednostima. Nemamo luksuz odbiti pregovore s vladajućima'

 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Budući zastupnik srpske nacionalne manjine, SDSS-ovac Boris Milošević gostovao je u Dnevniku N1 televizije.

Danas su započeli pregovori o sastavljanju Vlade, a Milošević tvrdi kako im se još nitko nije obratio.

'Ne, za sada nam se nitko nije obratio. Postoji inicijativa da se mi najprije nađemo i dogovorimo zajedničku platformu. U prošlosti nismo bili jedinstveni, a kako imamo zajedničkih dodirnih točaka i prava koja se tiču manjina, pokušat ćemo dogovoriti zajednička stajališta tamo gdje to možemo. Mislim da se možemo dogovoriti, jer nam je to u zajedničkom interesu, ako ne bude dogovora, svi će ići posebno.

Plenković je vodio drugačiju kampanju, bez trijumafalizma, okrenut je europskim vrijednostima. Nemamo luksuz odbiti pregovore s vladajućima, ako mislimo riješiti naše probleme', kaže Milošević.

'Tražit ćemo očuvanje svih stečenih prava manjina i konačni završetak obnove 20 godina nakon rata. Nećemo pod svaku cijenu biti na vlasti, pružit ćemo ruku. Kao što smo tijekom prošle vlade bili u oporbi, možemo i sada', tvrdi Milošević.

Za kraj je komentirao i odlazak Zorana Milanovića.

'To je jedini logični potez nakon neuspjeha na izborima. Želim da se što prije konsolidiraju jer je Hrvatskoj potrebna jaka lijeva stranka', zaključuje Milošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:56