NISU IGRALI ŠAH

GARI KASPAROV NA PREDIZBORNOM SKUPU NARODNE KOALICIJE 'S Milanovićem je pričao na ruski'

 SDP Hrvatske / Twitter

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u ponedjeljak je bio u Križevcima gdje je, nakon predizbornog skupa Narodne koalicije, razgovarao o politici s ponajboljim šahistom u povijesti, Rusom Garijem Kasparovom koji, inače, ima hrvatsko državljanstvo.

SDP-ovci su se preko svojeg Twitter profila pohvalili i da su njih dvojica pričali na ruskom jeziku, zbog čega administrator profila nije bio u mogućnosti prenijeti sadržaj razgovora.

Kasparov je u nedjelju, inače, bio u Koprivnici gdje je na Renesansnom festivalu odigrao šah s 15 suparnika, a istovremeno je komentirao stanje u njegovoj rodnoj državi Rusiji, konkretno autoritarnu vladavinu Vladimira Putina, čiji je žestoki protivnik.

- Ne mislim da je Putin samo moj neprijatelj, on je neprijatelj civiliziranog svijeta - najopasniji diktator, koji je pokazao da ne mari za međunarodne ugovore, međunarodne granice, koji je posijao smrt od Sirije do Ukrajine. Svatko tko mu se suprotstavi je u opasnosti, zbog čega sam i otišao iz Rusije. Sada živim u New Yorku i Hrvatskoj - rekao je Kasparov, piše Al Jazeera Balkans.

----------------------------

Ruski veleposlanik na utakmici Medveščaka s Bandićem i Oreškovićem

Zagrebački hokejaški klub Medveščak u ponedjeljak navečer je igrao utakmicu trećeg kola KHL lige protiv ruskog kluba Sočija u Domu sportova. Među brojnim navijačima ogled je pratio i ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov, koji se nalazio u društvu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i tehničkog premijera Tihomira Oreškovića, velikog hokejaškog fana.

Medveščak je slavio u produžecima 3-2 te tako izborio i treću pobjedu na startu nove sezone.

Ranko Šuvar / CROPIX
Anvar Azimov, Milan Bandić i Tihomir Orešković

Ranko Šuvar / CROPIX
Anvar Azimov, Milan Bandić i Tihomir Orešković

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 23:22