SVAĐA

KAOS U ŽIVOM ZIDU, SUKOBILI SE JUTRO NAKON SJAJNOG REZULTATA Kandidatkinja napala Viliborovu zaručnicu, supredsjednicu stranke

Vladimira Palfi i Ivan Sinčić
 Dragan Matic / CROPIX

Premda su strani mediji komentirajući rezultate parlamentarnih izbora u Hrvatskoj Živi zid proglasili najvećim iznenađenjem, stranku očito potresaju trzavice od kojih se ne mogu suzdržati ni na društvenim mrežama.

Međusobne su optužbe krenule već u lipnju nakon što se Siniša Gabrić proglasio novim predsjednikom Živog zida, a prethodno optužio predsjednika stranke Ivana Vilibora Sinčića da je zajedno s Ivanom Pernarom i Vladimirom Palfi privatizirao Živi zid.

U izbornoj je noći Mihaela Varga, članica Središnjeg odbora Živog zida kojoj je izmaknuo saborski mandat, na svojoj stranici na Facebooku iznijela prilično teške optužbe na račun Vladimire Palfi, Sinčićeve zaručnice, ali i same stranke.

Varga nije rezultate izbora čekala u stožeru jer je kako kaže ‘u proteklih nekoliko tjedana svojim očima vidjela najgnjusnije stvari koje su sramota za stranku. Toliko gnjusne da je trojac jednak onima protiv kojih govore sve ove godine.’ Osim toga nije se složila s odlukom stranke da slavlje priredi u hotelu Antunović. ‘To se kosi s mojim uvjerenjima. U državi u kojoj je toliki broj doslovno gladnih ljudi, ja kao predstavnica pokreta otpora nemam što tražiti među tajkunima i oportunistima, izdajnicima i ponekim kriminalcima… Živjela Hrvatska u kojoj će i sirotinja ponovo postati srednji sloj, a u kojoj će se u hotelu Antunović smradovi gušiti u vlastitom smradu.’

Nešto kasnije je napisala objavu u kojoj proziva Palfi da ju je sabotirala zbog čega od stranke nije dobila financijsku podršku kroz reklamiranje. ‘Bila sam prodana jer je žena koja je privatizirala stranku tako odlučila. Samo zato što joj nisam govorila da je jako lijepa’, napisala je.

Dodala je da Palfi zapravo kontrolira ‘kompletnu stranku, kao i financije iste’ te dodala da je ‘njena riječ Bog u stranci, a kada zaurla, Sinčić ne smije zucnuti’.

Njezin životni partner Hrvoje Runtić, koji je dobio mandat u Saboru kao kandidat Živog zida, također nije štedio riječi. ‘Gleda se, iščekuje se, ždere se i loče, troše se vagoni love dok sirotinja čami u mraku i večera pol kifle. Ali, u svoj toj euforiji, ni jednom idiotu ne pada na pamet da su rezultati gotovo identični kao i na prošlim izborima. Čeka nas nova agonija, kriza vlasti i nastavak puta prema dole. Nema veze, fotelja je fotelja, saborska plaća je dobra, i guzice su sigurne. Uzdravlje’, napisao je na Facebooku.

Na jedan je komentar čitatelja koji ga je pitao nije li bacio svoj glas obzirom na razdor u Živom zidu, ogovorio: ‘Glas niste dali uzalud. Ja idem tamo zastupati upravo te interese za koje ste glasovali. Za stranku ne znam što će biti jer opterećena je nekim stvarima o kojima ja nisam odlučivao.’

Vladimira Palfi na svojem profilu nije komentirala optužbe, no izazvala je ljutnju dijela birača jer je svoj mandat u Saboru odlučila prepustiti dr.sc. Branimiru Bunjcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:52