PREDSJEDNIČKI IZBORI

BOŽINOVIĆ O IZBORNOM PORAZU 'Provest ćemo analize s ciljem pronalaska razloga, a ne krivca. Hoće li Plenković zbog ovoga izgubiti vlast u stranci? Ne'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 06.01.2020. u 12:27

Zagreb, 221219. Slavonska avenija 6, City Plaza.
Pracenje izbornih rezultata za predsjednika Republike Hrvatske u stozeru predsjednicke kandidatkinje i aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarovic.
Na fotografiji: Davor Bozinovic.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX

Davor Božinović

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je uoči prijema SNV-a u povodu pravoslavnog Božića s novinarima razgovarao o rezultatima predsjedničkih izbora i poraza kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar-Kitarović.

'Mi ćemo provesti analize sa svrhom, ne pronalaženja krivca, nego razloga. Cilj je tih analiza jest da izađemo jači iz svega, da ono što se pokazao kao nedostatak u ovoj kampanji, ne ponovimo na parlamentarnim izborima', rekao je Božinović, javlja N1.

Na pitanje hoće li Andrej Plenković zbog ovoga doživjeti poraz na unutarstranačkim izborima, Božinović odgovara - ne.

'Andrej Plenković je izvukao HDZ iz potpuno izgubljene situacije 2016. godine, ne samo da ga je konsolidirao u organizacijskom smislu već je dobio parlamentarne, lokalne i većinu na europskim izborima. Ovo su također izbori u kojima se angažirao, ali ovu su jednako tako i personalni izbori', dodaje Božinović za N1.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo