ŠEF HNS-a

O MILANOVIĆEVOJ POBJEDI OGLASIO SE PLENKOVIĆEV KOALICIJSKI PARTNER VRDOLJAK Kampanja nije bila pristojna, ali izborna je noć bila praznik demokracije

Ivan Vrdoljak
 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak u ponedjeljak je rekao da njegova stranka već nekoliko godina priča o potrebi da hrvatsko društvo bude tolerantnije te da želi vjerovati da će novi hrvatski predsjednik Zoran Milanović zemlju voditi u tom smjeru.

- Moram reći da predsjednička kampanja u sadržajnom smislu nije bila pristojna, ali da je završna noć bila praznik demokracije, rekao je Vrdoljak, koji je potom upitan je li Milanović i njegov predsjednik. - On je predsjednik svih građana pa je i moj, odgovorio je Vrdoljak te dodao da će suradnja između Pantovčaka i Banskih dvora biti "izazovna".

Predsjednik HNS-a, koalicijskog partnera Hrvatske demokratske zajednice u aktualnoj vladi premijera Andreja Plenkovića, ranije je u ponedjeljak putem priopćenja za medije čestitao Milanoviću na pobjedi na predsjedničkim izborima.

- U ime Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata upućujem čestitke novom predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću. Vjerujem da će u svojem mandatu dobro prezentirati Hrvatsku - u svakom slučaju bolje nego što bi to radili HNS-u neprihvatljivi kandidati, poput ekstremnih desničara ili besadržajnih populista, stoji u priopćenju.

- Smatram da je važno da novi predsjednik osigura upravo to - pobjedu nad ekstremizmima bilo koje vrste i da osigurava da se u Hrvatskoj demokratske vrijednosti žive, umjesto da se o njima tek govori. Prije nekoliko mjeseci, kada sam javnosti prezentirao političku inicijativu HNS-a da se predsjednik RH bira u parlamentu - izjavio sam da ćemo se u kampanji mjesecima baviti temama iz prošlosti i podjelama na lijeve i desne, a da će važne teme poput gdje Hrvatska treba biti 2030. godine pasti u drugi plan. Upravo smo tome svjedočili posljednjih mjeseci i sada je krajnje vrijeme da počnemo gledati naprijed. Ni lijevo, ni desno, nego samo naprijed.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:38