IZA KULISA

Lički igrokaz HDZ-a i Darka Milinovića

Darko Milinović
 CROPIX

Završen je još jedan igrokaz u režiji HDZ-a i Darka Milinovića, njihove dugogodišnje ličke uzdanice, a sada ličko-senjskog župana, koji je jučer, uz javnu pompu, otišao u Vladu kako bi ishodio isplatu plaća tamošnjim službenicima.

Milinovićeva sklonost dramatiziranju takva je da bi neupućeni Liku mogli zamijeniti s Amerikom, gdje su početkom godine 34 dana bile paralizirane javne i državne službe jer Demokrati nisu predsjedniku Trumpu htjeli dati 5,7 milijardi dolara za izgradnju zida na granici s Meksikom, pa je on iz osvete onemogućio donošenje proračuna. Nakon što je najavio da će kampirati na Markovu trgu, ne bi nas iznenadilo ni da ugledamo Darka Milinovića s transparentom na kojem piše “Od Ričica do Otočca nigdje nema javnog novca”.

Naravno da se ne treba šaliti sa sudbinama 260 zaposlenika koji nisu dobili plaće zato jer lički župan ne zna krši li zakon ako donese akt o nužnim financijskim rashodima radi isplate plaća, ali ovdje se otpočetka radi o mutnoj političkoj igri donedavne subraće.

Još u travnju, uoči jednoglasnog konstituiranja Skupštine, vijećnici HDZ-a, nezavisni vijećnici Darka Milinovića i Bure promjene, te SDSS-a potpisali su sporazum da će podržati HDZ-ova vijećnika Marijana Kustića za predsjednika Županijske skupštine kao relativnog pobjednika izbora, a da će onda na sljedećoj sjednici prihvatiti Milinovićev prijedlog proračuna.

Unatoč dogovoru, Kustić i HDZ opstruiraju jer još nisu sigurni žele li rušiti Milinovića i ići na nove izbore, a i njemu odgovara takva situacija u kojoj može izigravati spasitelja koji ljudima osigurava plaće. Siromašna županija u kojoj živi samo 40-ak tisuća ljudi, župan kojemu nisu jasni zakoni i HDZ-ova vlast koja nije u stanju progutati činjenicu da više ne vlada u Lici, sve je to loš film, čije bi sudionike trebalo ignorirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:22