IZA KULISA

Oni neupućeni možda zaključe da je 'Braco sa Srebrnjaka' isto što i Dječja bolnica Srebrnjak

Dječja bolnica Srebrnjak
 Davor Pongracic / CROPIX

Kad je jezik brži od pameti, javni prostor zagađuje se nevjerojatnim izjavama kojima su jedina svrha politički i ini interesni obračuni. Pritom se ne vodi briga kako će to djelovati na one koji nisu “ni luk jeli, ni luk mirisali” poput malih pacijenata Dječje bolnice Srebrnjak i njihovih roditelja, ali i građana Zagreba koji svojim novcem financiraju njihov “jezik”.

Naime, kad zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević bez pardona optuži bolnicu za nadriliječništvo i “ostane živa”, što u tom trenutku, ne uvijek najbolje informirana javnost, može pomisliti nego da su na Srebrnjaku mali pacijenti godinama bili u rukama “dr. Mengelea”. Umjesto ozbiljne medicine, valjda se provodilo liječenje “gledanjem”. Oni neupućeni možda zaključe da je “Braco sa Srebrnjaka” isto što i Dječja bolnica Srebrnjak jer baš tako gradonačelnikova desna ruka pokušava opravdati smjenu ravnatelja i “ušutkati” činjenice koje ne idu na ruku ni Upravnom vijeću bolnice, a niti Gradu kao vlasniku jer su im argumenti za smjenu donedavnog ravnatelja “tanušni”. Zamjenica gradonačelnika pritom se služi retorikom kojoj je jedina svrha zaplašiti građane koje, baš kao i zaposlene u bolnici, treba ušutkati “dok ne prođe vlak” smjene i sebe prikazati spasiteljem.

U cijelom tom nevjerojatno olako ispaljenom “metku” gospođe Pavičić Vukičević prema svim liječnicama te dječje bolnice, o kojima roditelji ovih dana govore biranim riječima, nema empatije prema Zagrepčanima niti je riječ o obrani njihove pozicije. Ista ta zamjenica ne spominje da je, među ostalim, i sama bila u Upravnom vijeću Dječje bolnice, da nitko godinama nije ni zucnuo o bilo kakvoj nepravilnosti, a kamoli nadriliječništvu sve dok iz interesa, koji će se kad-tad saznati, Nogalu nije okrenut palac dolje. Svi ti liječnici na Srebrnjaku nisu radili ništa drugo nego liječili klince te za to dobivali i ozbiljne potvrde izvrsnosti. No, onda su preko noći za zamjenicu gradonačelnika postali nadriliječnici!? Srećom, baš nitko joj nije povjerovao bez obzira na pokušaj “dramatizacije” jedne ipak samo političke smjene koju su proveli čini se ne baš vješti gradski “nadričinovnici”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:08