NEVINA U LUDNICI

Pa plesala je s njim, poljubila ga! Kako onda može reći da ju je silovao?

 REUTERS

Ronaldo nije bio za nagodbu s Amerikankom, natjerao ga je Real Madrid, objavio je u srijedu španjolski tabloid Correio da Manha. Slavni nogometaš taman je bio potpisao ugovor s Real Madridom i klub je bio zabrinut za svoj ugled, nakon što su ga platili rekordnih 94 milijuna eura.

Par sati kasnije, druga vijest: Ronaldov odvjetnik tvrdi da je njegovo priznanje lažno. Nije točno da je rekao kako je cura ponavljala “ne, ne” i “stani”, to su ubacili hakeri koji su 2015. napali desetke tvrtki u Europi, tvrdi Peter S. Christiansen. “Dokumenti koji su objavljeni u medijima a navodno sadrže izjavu Cristiana Ronalda potpuna su izmišljotina”, ističe.

I što je sad točno, ovo prvo ili ono drugo? Ili možda oboje, što bi značilo da je Real Madrid natjerao Ronalda da plati djevojci za šutnju, iako s njom nije imao ništa?

Je li Ronaldo silovao Kathryn Mayorge 2009. u Las Vegasu, znaju samo ona i on. Za nas ostale važno je to da je njemački Der Spiegel još prije godinu i pol objavio dokumente iz izvansudske nagodbe kojom je Ronaldo platio djevojci za šutnju, da su Ronaldovi agenti tvrdili da je sve laž i prijetili da će ih tužiti, ali tužbu nikad nisu podignuli.

U Der Spiegelu su to shvatili kao neizravno priznanje.

I onda su 29. rujna objavili novi tekst, s detaljnim svjedočenjem Kathryn Mayorge. Sad je priča udarila poput bombe. Sve se znalo još i lani, ali #MeToo lavina još se nije bila zakotrljala, pojedinačne priče brzo bi se utopile u moru uobičajenog omalovažavanja, u stilu “tko joj je kriv što je nosila minicu”. Sad je policija u Las Vegasu ponovno otvorila slučaj, javile su se tri druge žene koje tvrde da ih je Ronaldo silovao.

Ona je imala 25 godina, a Ronaldo 24 kad je 2009. došao na par dana odmora u Las Vegas. S diplomom novinarstva u džepu, Kathryn je radila kao hostesa, posao joj je bio da s drugim zgodnim curama stoji ispred hotela nagovarajući goste da uđu. Kad joj je prošla smjena, prijateljica ju je pozvala da se pridruži veselom društvu s Ronaldom. Onda ih je Ronaldo zvao na privatni party... pa su završili u njegovom penthouseu. Ronaldo je bio nasrtljiv, nasrtljiviji nego itko dotad, i ona je pomislila da će je pustiti na miru ako ga poljubi.

Postao je još žešći... na kraju ju je analno silovao. Cura je ostala u šoku, dan kasnije je otišla na policiju, napravila test za silovanje, zatim našla odvjetnika koji joj je predložio nagodbu. Platio joj je 375.000 dolara da šuti. Ali onda se svijet promijenilo, ono što je još jučer bilo normalno, danas više nije. Ohrabrila se i odlučila izaći u javnost.

Obje verzije, Ronaldova i njezina, poznate su jer su dio nagodbe. Ronaldo ne negira seks, samo tvrdi da nije bilo silovanja. Da, ona je ponavljala “ne, ne” i “stani”, ali nije se izvukla, nije urlala i tražila pomoć... dakle stvar je bila sporazumna, smatra Ronaldo. Snimke pokazuju Kathryn i Ronalda te večeri 2009. u baru Las Vegasa: vidi je, iskreno se čude moji prijatelji, plesali su skupa, sama kaže da ga je poljubila, pa kako ju je onda mogao silovati?! Da postoji Nobelova nagrada za najbolje pitanje, ovo bi je sigurno zaslužilo. Plesala je s njim, smiješila se, možda joj je i piće platio, a ne želi se ševiti s njim! Pa kako to?! Izašla je van, nije bila u burki, a žali se da ju je silovao! Hodala je sama po mraku, što je drugo očekivala?

Važna su pitanja ona koja nas tjeraju da se zamislimo. Recimo: zamisli curu kojoj se možda Ronaldo jako sviđa, kojoj je super plesati s njim, slikati se s njim. Možda bi se i malo ljubila. Je li joj do seksa? Ne znamo. Nije je to pitao. Sam je krenuo, ona je govorila “ne” i “stani”, ali nije se obazirao.

Kakav je to svijet u kojem to što cura kaže “ne” znači da ne želi seks? Evo drugog pitanja za Nobelovu nagradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 01:26