IZA KULISA

Zašto ne čude Ostojićeve pohvale Pernaru

 Damjan Tadic / CROPIX / CROPIX

- Pernar će izrasti u političara koji će nadrasti svoj populizam. Pernar sazrijeva u političara sa stavom, imao je odličan govor, zanimljiv, jasan, pun strasti, emotivan. Recimo, s Pernarom ćemo u nekim segmentima surađivati, sa Živim zidom. Zašto ne? - riječi su Rajka Ostojića, jednog od potpredsjednika i najmoćnijih ljudi u SDP-u bez čije podrške Davor Bernardić nikada ne bi postao predsjednik stranke. Uskoro će se pokazati je li ta izjava plod trenutačne Ostojićeve inspiracije nakon turbulentnog i intenzivnog političkog razdoblja tijekom proteklih desetak dana ili je u pozadini najava novih političkih saveza. Slučajna ili ne, izjava ipak puno govori o SDP-u.

Što Ostojićeve pohvale Pernaru govore o SDP-u?

One su neizravno priznanje da SDP nije uspio poentirati na vlastitom zahtjevu za opozivom ministra financija Zdravka Marića i raspadu vladajuće koalicije, do čega je posljedično došlo. Umjesto da se pokaže kao alternativa Vladi Andreja Plenkovića, SDP je inicirajući krizu Vlade na vidjelo iznio krizu u vlastitoj stranci i slabosti koje nagrizaju SDP.

Koja je najveća slabost SDP-a?

Njihov predsjednik Davor Bernardić, koji je tijekom proteklih deset dana imao na raspolaganju saborsku pozornicu s koje se mogao nametnuti kao novi, pravi lider oporbe. Međutim, priliku koja mu je došla kao dar s neba Bernardić je propustio kroz prste. Za saborskom govornicom pojavio se tek toliko da se izblamira patetičnim literarnim uratkom o ocu koji ga je podragao po glavi dok je odlazio na front i škripi guma BMW-a. Kada je trebalo zastupati oporbu i braniti politiku SDP-a, Bernardić je ostavio mikrofon Arsenu Bauku i otišao kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na razgovor bez povoda. Kako od predsjednika svoje stranke nije imao što čuti, ne čudi da se Ostojića najviše dojmio Pernar.

Ima li još razloga zbog kojih se SDP okreće Živom zidu?

Samo jedan: SDP je razbio svoj koalicijski potencijal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:11