VEČERAS U KUĆI ORIS

NAJBOLJA REZIDENCIJALNA ZGRADA NA SVIJETU Film 'Beskonačna sreća' donosi priču o slavnoj 'osmici' i njenim stanovnicima

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 06.03.2017. u 13:47

8 Tallet u predgrađu Copenhagena

Osmica osim što je dom svojim stanarima istodobno je i turistička atrakcija, svojevrstan sociološki eksperiment ali i neiscrpna inspiracija

Večeras u 20 sati u zagrebačkoj Oris kući prikazuje se 'Beskonačna sreća', dokumentarni film o "najboljoj rezidencijalnoj zgradi na svijetu”, slavnoj 8 Tallet (Osmici) koja je smještena u predgrađu Copenhagena, a projektirao ju je nagrađivani arhitekt Bjarke Ingels.

Film su realizirali Ila Bêka i Louise Lemoine, umjetnički i životni partneri, arhitekti i dokumentaristi koji iznalaze nove narativne filmske forme o suvremenoj arhitekturi. Oni žive i rade u Parizu, a predaju i na prestižnom sveučilištu Columbia. Beskonačna sreća je uvrštena u kolekciju Muzeja moderne umjetnosti (MoMA) u New Yorku, a donosi zavodljivu, simpatičnu i pamtljivu priču o slavnoj zgradi i njenim stanovnicima. Osmica osim što je dom svojim stanarima istodobno je i turistička atrakcija, svojevrstan sociološki eksperiment ali i neiscrpna inspiracija.

 

 

Nakon projekcije bit će održan razgovor s arhitektima Teom Horvat i Robertom Loherom, a osim o filmu i Osmici razgovarati će se i o održivoj arhitekturi, ali i o arhitekturi održivog društva. Pored filma i razgovora, posjetitelje Kuće arhitekture i programa Secret Arts Cinema očekuje i izložba fotografija s Instagrama. Hashtag je krajnje predvidiv: #8house, a fotografi su poslali svoje fotografije sa svih strana svijeta.

 

Izdvajamo