KATALOG NAJBOLJIH

JADRANSKO ČUDO Davor Vuković bok uz bok s Picassom i Warholom

 Biljana Gaurina / Cropix
Vukoviću je u knjigu uvršteno 'Jadransko čudo', lanjsko djelo (akrilik na platnu), koje je dominiralo i njegovom lanjskom izložbom u New Yorku

Davor Vuković (62) jedini je hrvatski autor uvršten u knjigu The Best Modern and Contemporary Artists, koja je predstavljena prekjučer popodne u Rimu u galeriji L’Agostiniana na Piazzi del Popolo.

Posrijedi je heterogeno izdanje, neka vrsta pogolema kataloga, u kojemu je svaki od 297 zastupljenih predstavljen jednom reprodukcijom i kratkim opisom, uz kontaktne podatke. Uz dvadesetak svjetski renomiranih imena (npr. Chagall, Klee, Picasso, Mirň, Pollock, Warhol itd.) većina ostalih, razvrstanih u nekoliko stilskih grupa, manje su razglašeni - ali riječ je, koliko smo mogli ustanoviti, o autorima s dobrom prođom u galerijama, pa bi moglo biti da su autori Salvatore i Francesco Saverio Russo bili vođeni baš aktualnim galerističkim kriterijem.

To je, naravno, plauzibilna hipoteza, ali nepotvrđena.

'Jadransko čudo' Davora Vukovića

Vukoviću je u knjigu uvršteno Adriatic Wonder (Jadransko čudo), lanjsko djelo (akrilik na platnu), koje je dominiralo i njegovom lanjskom izložbom u New Yorku (Broadway Gallery).

Predstavljanju knjige pribivao je sam Vuković te hrvatski veleposlanik u Italiji Damir Grubiša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:33