SPONTANE I SLOBODNE

RENOMIRANA FOTOGRAFKINJA MARA BRATOŠ PREDSTAVILA NOVU IZLOŽBU 'CRUS, CRURA' Autorica je inspiraciju pronašla u nogama žena svih godina

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 09.11.2018. u 18:57

KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ

Radovi Mare Bratoš

 

Nova izložba renomirane fotografkinje Mare Bratoš predstavljena je sinoć u caffe baru/galeriji Botaničar. Ciklus fotografija „Crus, crura“ prikazuje žensko tijelo s fokusom na noge. Kao inspiraciju za novi ciklus fotografija, autorica navodi pomisao da su ženske noge zanimljive i lijepe bez obzira na dob.

KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ

Mara Bratoš i Sanja Degoricija

 

Ispred objektiva stale su anonimne ali i poznate žene raznih životnih priča, ali jednakog samopouzdanja - glumice Jelena Perčin, Petra Kurtela i Ana Maras Harmander, pjevačica Antonia Matković Šerić, manekenka Zvončica Vučković, modna agentica Tihana Harapin Zalepugin, balerine Iva Vitić Gameiro, Atina Tanović, Mitsumi Matsuhisa i jahačica Ivana Krile.

KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ

Jelena Perčin, Zvončica Vučković, Mara Bratoš, Tihana Harapin Zalepugin, Ivana Krile, Petra Kurtela i Antonia Matković Šerić

KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ

Antonia Matković Šerić

 
KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ

Atina Tanović, Iva Vitić Gameiro, Mitsumi Matsuhisa

KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ

Petra Kurtela

KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ

Tihana Harapin Zalepugin

"Na fotografijama su snažne žene koje me inspiriraju kao umjetnika i kao osobu. Svaka od njih je iznimno ženstvena i fotogenična. Sa svakim od modela na fotografijama imam neku vrstu odnosa tako da se na samom snimanju dogodila jedna divna razmjena emocija“, podijelila je Mara Bartoš na otvaranju izložbe ostvarene u suradnji s Philips Lumea brendom.

"Sretna sam što sam imala priliku raditi na ovom projektu u suradnji s Philips Lumeom. Uživala sam u umjetničkoj slobodi koja me inspirirala da napravim što intrigantnije fotografije. Iznimno sam sretna zbog ove izložbe i veselim se reakcijama na nju", izjavila je Mara Bratoš.

KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ
 

Glatka koža tijela i nogu neiscrpna su tema koja uvijek budi zanimanje žena. Ovim projektom ta je tema prenesena i na fotografiju, glavni umjetnički izričaj autorice. Ciklusom fotografija Mara Bratoš proučava žensko tijelo s fokusom na noge u svojoj spontanosti i slobodi.

Fotografije iz najnovijeg ciklusa radova „Crus, crura“ izložene su u Botaničaru od 5. do 14. studenog 2018.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo