ZABRINUTA

Ivana Paradžiković strahuje za zdravlje: ‘Nije mi svejedno. Tata ga je imao, preminuo je 10 godina poslije od karcinoma‘

Ivana Paradžiković

 Screenshot Instagram

Ivana Paradžiković, bivša urednica i voditeljica emisije "Provjereno", izuzetno je aktivna na društvenim mrežama. Ovoga je puta progovorila o melanomu. Ivana je objavila svoju odluku o skidanju madeža koji joj se narastao na vrhu nosa, te je ovu priliku iskoristila da sve upozori na važnost redovitih dermatoloških pregleda kože.

image

Ivana Paradžiković

Screenshot Instagram/

"Mučio me više od mjesec dana. Madež koji se pojavio na vrhu nosa. Tata je imao melanom na nosu. Preminuo je 10 godina poslije od karcinoma svega. Zato mi nije sve ovo svejedno. Za dva tjedna znat ćemo rezultat, a do tada, koristim priliku da i vama kažem: Rak kože nije šala!‘, rekla je Ivana koja je ozbiljno shvatila situaciju i odmah krenula put doktora.

"U Hrvatskoj na godinu od melanoma oboli oko tisuću osoba. Čuvajte se. Koristite 50SPF. Ne vjerujte budalaštinama. Kontrolirajte madeže. Nedavno je i ujna skinula melanom na licu. Isti kao i tatin. Ranica se pojavila i nikako nije zarasla. Ako su vam madeži asimetrični, nepravilnih rubova, višebojni, veći od ostalih, svrbe, krvare, sjajne i glatke površine, ukoliko se mijenjaju ili kao kod tate izgledaju poput rane i ne zacijeljuju. Idite liječniku opće prakse koji će znati treba li vam uputnica," dodala je Ivana Paradžiković nadajući se da će je pratitelji poslušati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. srpanj 2024 21:21