HVALEVRIJEDNA AKCIJA

'UMJETNOŠĆU I LJEPOTOM PROTIV PREDRASUDA' Mladi akademski umjetnici oslikavaju zidove specijalne bolnice u Zaboku

Oslikavanje bolničkih zidova u 1. Veteranskoj bolnici Zabok provode mladi akademski umjetnici volonterski u sklopu izložba "Umjetnošću i ljepotom protuiv predrasuda" u organizaciji udruge ratnih veterana "Crne Mambe" i udruge specijalne jedinice policije" Barun" iz Zlatara, u suradnji sa specijalnom bolnicom i njenim ravnateljem Tihomirom Vančinom.

Otvorenje izložbe se očekuje početkom siječnja. Na izložbi će biti pokazan stalni umjetnički postav na zidovima bolnice - slike 5 autora: Alane Kajfež, Branimira Brnina , Hane Hanak, Mirne Savić i Lede Lebarić. Svaki umjetnik izabrao je temu na način da se prilagodi bolnici.

- Ovim projektom želimo doprinjeti boljitku,zdravlju svih pacjenata i zaposlenika, kaže organizator ovog humanitarnog projekta Davor Gorupić-Ris.

Odabir boja prilagođen je bolnici i smirujuć psihološkom efektu, ističu organizatori. Na otvorenju izložbe moći će se pogledati i ostali radovi umjetnika koje okuplja Gorupić i njegova udruga, a biti će izloženi u predvorju bonice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:18