HUMANITARNI PROJEKT

ZMAJ ANĐELKO PONOVNO LETI! Likovi iz istoimene slikovnice oživjeli u novoj društvenoj igri, pomognite da razveseli djecu u bolnicama već do Uskrsa

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 16.03.2018. u 11:51

 

Pod sloganom 'Zmaj Anđelko ponovno leti!' kreativni tim ZAPD ponosno predstavlja svoj novi izum za razveseljavanje djece - društvenu igru ZMAJ ANĐELKO I DUGAČKI REP!

Riječ je o stolnoj igri (board game) za 2-4 igrača, namijenjenoj uzrastu 4+, a cilj igre je svoje figurice što prije dovesti na rođendan zmaja Marka.

Igra je sadržajno i vizualno inspirirana slikovnicom Zmaj Anđelko i dugački rep, koja je svoje prvo izdanje doživjela u rujnu 2016.

Zahvaljujući ilustratorici i grafičkoj dizajnerici Milici Vezmar Basara, vizual ploče za igru obogaćen je šarenim likovima i grafikama iz istoimene slikovnice, kako bi istovremeno uveseljavao igrače i promatrače.

Da igra ne bi bila suhoparna pobrinuo se autor igre Goran Čučković, osmislivši posebna polja i pravila za igru.

“Mehanika igre pokazala se uzbudljivom i dinamičnom”, govori nam autor igre, ujedno i organizator humanitarnog projekta Zmaj Anđelko pomaže djeci, kojemu je cilj upravo osmišljavanje i distribucija slikovnica i društvenih igara za djecu po bolnicama i domovima diljem Hrvatske.

"Ovom bismo prilikom voljeli još jednom pozvati sve ljude dobre volje da se uključe i pomognu nam u prikupljanju sredstava za distribuciju i dostavu igre. Želja nam je da prve pošiljke stignu do djece do Uskrsa", ističu pokretači ovog jedinstvenog humanitarnog projekta.

Kreativni tim pritom upozorava da društvena igra 'Zmaj Anđelko i dugački rep' potiče zbližavanje ukućana, rodbine, prijatelja i poznanika, velikih i malih, te umanjuje hipnotičko djelovanje mobitela, tableta i sličnih uređaja. Uz to, ona uvodi mlađe igrače u svijet brojeva, upoznaje ih s pojmovima poput parnih i neparnih brojeva te zbrajanja i oduzimanja.

U ovu dobru priču uključiti se možete putem direktnog kontakta, društvenih mreža, elektroničke pošte ili uplatom donacije na žiro-račun projekta.

 

Kontakt:

 

Goran Čučković - organizator ZAPD

095 1992 008

[email protected]

https://m.facebook.com/ZmajAndjelko/

www.zmaj-andjelko-pomaze-djeci.com

DONACIJE I SPONZORSTVA:

Ž[email protected]:

HR36 2340 0093 1031 3560 2

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo