'ORLANDO FURIOSO'

BAROK JE NOVI ROCK Kvartet sjajnih koncerata Dubrovačkog simfonijskog orkestra uz ruskog virtuoza Dmitrija Sinkovskog i hvaljeni Antiphonus

 
Dmitri Sinkovski
 Marco Borggreve

Glas je naš prvi instrument, pa nije neuobičajeno da violinisti i dirigenti pronađu inspiraciju u pjevačkoj frazi. Isto tako, mnogi pjevači koriste određenu instrumentalnu virtuoznost u svojim nastupima.

No pronaći glazbenika koji može nesmetano uklopiti svo troje zajedno? To je nečuveno - osim ako niste čuli za Dmitrija Sinkovskog. Ovaj ruski virtuoz u Dubrovniku nastupa od 5. do 12. lipnja i održava niz koncerata s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Karizmatični glazbenik Dmitri Sinkovski izražava svoju umjetnost kroz rijetku kombinaciju triju različitih aspekata: kao violinist, kao dirigent i kao kontratenor. Drugo izdanje ciklusa barokne glazbe "Orlando Furioso" pružit će dubrovačkoj publici četiri sjajna koncerta.

Na prvom koncertu, koji se održava 5. lipnja, Sinkovski će s Gudačkim sastavom orkestra izvesti jedno od najpoznatijih djela svih vremena, "Četiri godišnja doba" velikog Antonija Vivaldija, a potom slijedi nastup vokalnog ansambla Antiphonus koji priprema narodne pjesme britanskih otoka uz pratnju talijanske lutnjistice Elise La Marca. Na trećem koncertu imat ćemo priliku slušati ovaj hvaljeni i nagrađivani vokalni ansambl, dok će Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnati maestro Tomislav Fačini. Na tom koncertu izvest će se djela Händela, Antuna Sorkočevića i J.S. Bacha.

Promo
Antiphonus

Posljednji koncert 12. lipnja bit će u rukama Dmitrija Sinkovskog te ruskog violinista Vladislava Pesina, ispunjen djelima Bacha i Händela. Prvi koncert ovoga ciklusa održat će se u atriju Umjetničke galerije Dubrovnik, a ostala tri u atriju Kneževa dvora.

Program 'Orlando Furioso'

Utorak, 5. lipnja

Atrij Umjetničke galerije Dubrovnik u 21 sat

Gudački sastav DSO-a

Dmitri Sinkovski, violina i umjetnički voditelj

A. Vivaldi Četiri godišnja doba

Petak, 8. lipnja

Knežev dvor u 21 sat

Ansambl Antiphonus

Elisa La Marca, lutnja (Italija)

Songs of The British Isles

Subota, 9. lipnja

Knežev dvor u 21 sat

Dubrovački simfonijski orkestar

Ansambl Antiphonus

Tomislav Fačini, dirigent

G.F. Handel Muzika za kraljevski vatromet, HWV 351, izbor

A. Sorkočević Dixit Dominus

J.S. Bach Magnificat

Utorak, 12. lipnja

Knežev dvor u 21 sat

Dubrovački simfonijski orkestar

Dmitri Sinkovski, umjetničko vodstvo, violina i kontratenor

Vladislav Pesin, violina

J.S. Bach Brandendurški koncert br. 3 u G duru, BWV 1048

G.F. Handel Trio sonata u g molu

J.S. Bach Koncert za dvije violine u d molu

G.F. Handel Muzika na vodi, Suita br. 1 u F duru

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:30