KAKO PREŽIVJETI

Glavna glumica iz serije ‘Ubijajući Eve‘, u sjajnoj ulozi žene koja mora preživjeti nikad viđenu poplavu, nakon što je rodila

Jodie Comer, The End We Start From

 Supplied By Lmk/imago Stock&people/profimedia/Supplied By Lmk/imago Stock&people/profimedia
U filmu ‘The End We Start From‘ glumi i Jodie Comer te Benedict Cumberbatch i Mark Strong

Negdje u Londonu mlada žena očekuje skori porođaj. Naizgled je sve u redu, ima partnera koji zbog posla često izbiva od kuće, a jedino je uznemiruje kiša koja nikako da prestane. Bliži se trenutak poroda, partner je odveze u bolnicu, gdje ona rodi zdravo dijete, pa se vraćaju kući. No mediji stalno upozoravaju na opasnost od poplava, pa se privremeno presele njegovim roditeljima. No i to je rješenje samo privremeno, dok su išli po hranu u obližnji dućan, koja se dijeli strogo na rate, stara gospođa je stradala a njezin muž je u rastrojstvu izvršio samoubojstvo. Junakinja ne želi da se razdvaja od tek rođenog djeteta i svog partnera, no kako voda neprestano nadire, moraju u obližnji prihvatni centar, u kojem primaju samo žene i djecu.

Nema druge, to je jedini način kako preživjeti, partner se zavjetuje da će ih čekati, ne zna se gdje već, a junakinja u prihvatnom centru upoznaje ženu koja je obavijesti da na moru postoje i drugi prihvatni centri koji nisu tako depresivni. "The End We Start From" redateljice Mahalie Belo zapravo je neka vrsta filma katastrofe ili preživljavanja, u kojem je sve sračunato na odnose među ljudima a ne na specijalne efekte. Jodie Comer (patološka likvidatorica iz serije "Ubijajući Eve") izvrsno drži krhku narativnu cjelinu, a u malim ulogama pojavljuju se Benedict Cumberbatch i Mark Strong.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 17:29