16. SVIBNJA U 21 SAT

EUROSONG 2020. Sve zemlje sudionice ovog muzičkog natjecanja otkazanog zbog pandemije povezat će se televizijski i online

Damir Kedžo
 Matija Djanješić / CROPIX
 

Umjesto standardnog Eurosonga, sve zemlje sudionice ovog muzičkog natjecanja otkazanog zbog pandemije povezat će se televizijski i online Europa će sredinom svibnja cijelom svijetu pokazati da je ujedinjena, barem u pjesmi.

Naime, umjesto Eurosonga 16. svibnja sve zemlje sudionice ovog muzičkog natjecanja koje je otkazano zbog pandemije koronavirusa povezat će se televizijski i online, kroz glazbu. Showu koji će osim našeg HRT-a prenositi ukupno 46 zemalja (u prijenos će se uključiti još neke zemlje poput BIH, Crne Gore, Kosova...) počinje u subotu 16. svibnja u 21 sat a trajat će dva sata.

HNK pod reflektorima

Cijela priča nosi naziv “Eurovision: Europe Shine A Light”, a u tijekom prijenosa bit će osvijetljene znamenitosti u europskim gradovima, pa će tako cijela Europa vidjeti zgradu zagrebačkog HNK okupanu svjetlom reflektora. U spektaklu će nastupiti četrdeset i jedan izvođač s pjesmama koje nisu dobile priliku ove godine predstavljati svoju zemlju na “pravom” Eurosongu. Pobjednik se neće birati, a kroz program će televizijske gledatelje voditi Chantal Janzen, Edsilia Rombley i Jan Smit.

Svaki izvođač imat će jednu minutu da otpjeva dio pjesme s kojom je trebao sudjelovati na Eurosongu na što će potrošiti 30 sekundi, dok će u preostalom vremenu otpjevati refren jednog od eurovizijskih hitova. Uz to bit će prikazana i razglednica zemlje iz koje glazbenik dolazi. Kako doznajemo, Damir Kedžo, koji je ove godine pobijedio na Dori s pjesmom Ante Pecotića “Divlji vjetre”, po odabiru svojih obožavatelja otpjevat će još i skladbu “Euphoria” s kojom se na Eurosongu 2012. godine proslavila švedska predstavnica Loreen.

Osim eurovizijskih natjecatelja u spektaklu “Eurovision: Europe Shine A Light” sudjelovat će i neki bivši pobjednici i sudionici Eurosonga poput Marije Šerifović, Helene Paparizou, Eleni Foureria... Svi natjecatelji ovog spektakla u program će se javljati sa svojih lokacija diljem Europe, a sve njih našoj televizijskoj publici od ponedjeljka do četvrtka u HTV-ovoj emisiji “Kod nas doma” predstavit će šefica naše eurovizijske delegacije Uršula Tolj.

Ovogodišnja himna

Na samom kraju eurovizijskog prijenosa svi akteri zajedno će otpjevati pjesmu “Love Shine A Light” koju su 1997. na Eurosongu otpjevali Katrina And The Wawes, a ta će skladba tako postati himna ovog specijalnog izdanja Eurosonga, za kojeg se svi nadamo da se više nikad neće ponoviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:42