FILM PREDRAGA LIČINE

FOTO: VELIKA GUŽVA NA PREMIJERI 'POSLJEDNJEG SRBINA U HRVATSKOJ' Komediju u kino Europa došle vidjeti brojne javne osobe, a sve je zasjenila Severina

Dado Ćosić i Tihana Lazović, Severina Kojić, Helena Minić i Dalibor Matanić
 Bruno Konjević / Hanza Media
 

Kontroverzije koje je izazvao film "Posljednji Srbin u Hrvatskoj" već prije nego što je izišao bile su razmjerne gužvi na njegovoj premijeri u kinu Europa. I jednog i drugog bilo je napretek.

Film Predraga Ličine komedija je čija je radnja smještena u budućnost, a tematizira suživot Hrvata, Srba i - zombija. Neobični žanrovski miks za koji je redatelj rekao da je kombinacija komedije, filma strave, znanstvene fantastike, avanture, romanse i vesterna okuplja dobru regionalnu glumačku ekipu u kojoj su, među ostalima, Krešimir Mikić, Hristina Popović, Tihana Lazović, Dado Ćosić, ali i, primjerice, Severina. Ona igra kratku ulogu, talijansku aktivisticu i kritičarku globalizacije, a ujedno je bez sumnje bila najveća zvijezda premijere, na kojoj se pojavila sa suprugom Igorom Kojićem.

Osim nje, okupili su se i mnogi drugi poznati iz javnog i društvenog života. Od glumaca bili su tu, primjerice, Janko Popović Volarić, Marija Škaričić, Goran Navojec, Roko Sikavica, Dražen Čuček i Goran Bogdan. Pojavili su se i redatelji Igor Mirković te Dalibor Matanić sa suprugom Helenom Minić, pjevač Tomislav Vukelić Tomfa iz Kawasaki 3P-a, književnik Damir Karakaš...

Od političara nije viđen nitko, osim nekadašnjeg SDP-ovog zastupnika i svojedobnog ministra Šime Lučina, koji je prijatelj redatelja Ličine.

FOTOGALERIJA: Premijera filma 'Posljednji Srbin u Hrvatskoj'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:47