'TEEN SPIRIT'

GLUMI JEDNU OD GLAVNIH ULOGA, ALI GA NISU STAVILI NA PLAKAT Hrvatskog opernog pjevača igra naš Zlatko Burić, glumac sa zavidnom europskom karijerom

 Screenshot: Youtube
 

Ukoliko vas netko ne upozori, pojma ne biste imali da u ovom filmu drugu glavnu ulogu igra naš Zlatko Burić. Na stranom plakatu najavljena je samo glavna zvijezda Elle Fanning, domaći distributer je u kino programu dodao još dvije glumice, za jednu od njih ste čuli (Rebecca Hall), za drugu ne, no kad uđete u kino, dvojbi nema: na najavnoj špici lijepo piše da je Burić po važnosti odmah iza Elle Fanning.

Kad se neka od naših starleta dokopa stranog filma, mediji o tome bruje tjednima, a kad jedan od najboljih hrvatskih glumaca - sa zavidnom karijerom u Danskoj pa i čitavoj Europi - dobije ovakvu promociju, to se i ne spomene.

On pritom igra hrvatskog opernog pjevača, koji je svojedobno zglajzao u karijeri, otuđio od kćeri, pa se sad opija na poznatom engleskom otoku Wight (da ne bude zabune, uglavnom se snimalo u Montrealu), nekoć čuvenom po spektakularnim rock koncertima. Tamo postaje mentor tinejdžerici poljskog podrijetla koja želi u London na glazbeno natjecanje, i daje joj osnovne poduke o pjevanju i svijetu glazbe.

Film je potpisao debitant Max Minghella, on je inače glumac (serija “Sluškinjina priča”) i sin pokojnog redatelja Anthonyja Minghelle, kao scenarist se baš nije iskazao, no Burić i Elle Fanning sugestivno mu krpe dramske praznine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:45