ANIMACIJA

IZVANREDAN USPJEH 'Ježeva kuća' natječe se za nagradu bok uz bok sa studijima DreamWorks, Disney i Pixar

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 05.12.2017. u 15:59

 

Za najznačajniju američku nagradu za postignuća u animaciji film Eve Cvijanović nominiran je u kategoriji kratkometražnog filma. 45. po redu dodjela 'Annie' nagrada održat će se u subotu, 3. veljače 2018. u Los Angelesu, u dvorani Royce Hall Sveučilišta UCLA, javlja HAVC.

 

Annie je nagrada koju od 1972. dodijeljuje ASIFA-Hollywood, podružnica Međunarodnog udruženja animiranog filma Los Angeles. U svojim je početcima ona predstavljala priznanje za životno djelo, a od 1992. dodijeljuje se pojedinačnim filmskim naslovima.

 

Ove se godine za 'Annie' u kategoriji kratkometražnog animiranog filma natječe i hrvatska manjinska koprodukcija Ježeva kuća Eve Cvijanović (hrvatski koproducent je Bonobostudio). U konkurenciji su i filmovi: Draga košarko (Dear Basketbal) veterana animacije Glena Keanea i zvijezde košarkaškog kluba Los Angeles Lakers Kobea Bryanta, Negativni prostor (Negativ Space) u produkciji IKKI Filmsa i Mauel Cam studija, Lešinari (Scavengers)  studija Timouse i Adult Swimm te Jaguarov sin (Son of Jaguar) Google Spotlight studija u režiji Jorgea Gutierreza.

 

Da se radi o zaista izvanrednom uspjehu dodatno potvrđuje činjenica kako je najviše nominacija među filmskim studijima ove godine pripalo DreamWorksu (22), Disneyju (18) i  Pixaru (15), ističe HAVC. Svi dobitnici bit će proglašeni na 45. po redu dodjeli  'Annie' nagrada koja će se održat u subotu, 3. veljače 2018. u Los Angelesu.

 

Izdvajamo