PRIZNANJE LEGENDI

MONTHY PYTHON NA BAŠČARŠIJI Počasni gost ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala je John Cleese

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 12.07.2017. u 11:45

BERLIN, GERMANY - SEPTEMBER 13: John Cleese attends the 55th Rose d'Or Award at Axica-Kongress- und Tagungszentrum on September 13, 2016 in Berlin, Germany. (Photo by Clemens Bilan/Getty Images)
Getty Images

SARAJEVO - Legendarni britanski komičar John Cleese bit će gost ovogodišnjeg 23. Sarajevo Film Festivala (SFF) i tom prigodom za izniman doprinos filmskoj umjetnosti primiti priznanje Počasno srce Sarajeva, potvrdila je u srijedu direkcija te najveće regionalne filmske smotre koja će se održati od 11. do 18. kolovoza.

 

Cleese je najpoznatiji po svome doprinosu i ulogama u humorističkim serijama "Leteći cirkus Montya Pythona" i "Fawltty towers", podsjeća direkcija SFFF-a.

 

Jednako su ga proslavili filmovi "Monty Python i Sveti gral", "Brianov život po Monty Pythonu" te "Riba zvana Wanda", kojega će projekcija u glumčevoj nazočnost biti upriličena u Sarajevu.

 

Pored rada na komedijama Cleese je sa Sir Antonyem Jayem osnovao tvrtku za poslovnu obuku Video Arts koja je u razdoblju od dvadeset godina postala najveća tvrtka takve vrste izvan Sjedinjenih Država.

 

Britanski glumac je autor i dviju knjiga u suradnji s psihijatrom Robinom Skynnerom, “Kako preživjeti svoju obitelj” i “Kako preživjeti život”, koje su postale bestseleri.

 

Cleese trenutno obavlja dužnost rektora na Sveučilištu Cornell.

ELIPSO

Izdvajamo