I ONI ŽELE PROMJENE

Nakon čak 14 godina srušena je Nada Gačešić Livaković

Zagreb, 111110.Poznatih je i danas bilo na zagrebackoj spici.Na slici: Nada Gacesic Livakovic na Cvjetnom trgu.Foto: Miso Lisanin / CROPIX
 Mišo Lišanin / CROPIX
Novi predsjednik Društva, snimatelj Silvio Jesenković, režirao je dokumentarac ‘Jugoslavenske tajne službe’ koji je osmislio Miljenko Manjkas, a potpisuje i hit ‘Što je muškarac bez brkova’

Nakon 14 godina Nada Gačešić Livaković više nije predsjednica Hrvatskog društva filmskih djelatnika . Na jednoj od najposjećenijih skupština do sada održanoj u ponedjeljak navečer za novog predsjednika izabran je snimatelj Silvio Jesenković.

Na glasanju na višesatnoj sjednici, čemu je prethodilo predstavljanje oboje kandidata, Silvio Jesenković osvojio je 64 glasa, dok je Nada Gačešić Livaković dobila 61 glas. Tako je završena dugogodišnja vladavina 61-godišnje glumice važnim filmskim cehom.

Jesenković je snimatelj i redatelj čiju seriju “Jugoslavenske tajne službe” upravo pratimo na Hrvatskoj televiziji.

Taj pedesetogodišnji filmaš bogate karijere kao snimatelj, među ostalim, potpisuje filmske hitove “Što je muškarac bez brkova” i “Duh u močvari”.

- Skupština se nekako podjelila na stare i mlade. Dobio sam tri glasa više od kolegice Livaković i tako je ona nakon 14 godina svog predsjednikovanja izgubila mandat - rekao nam je Jesenković dan nakon uzbudljive skupštine.

Na skupštini se pojavio i redatelj Antun Vrdoljak koji je pružio podršku kolegici Livaković , no dan nakon njezina “poraza” nije želio komentirati novu podjelu snaga u najbrojnijem filmskom udruženju u Hrvatskoj.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:00