SERIJA ANTUNA VRDOLJAKA

NOVA EPIZODA GENERALA INSPIRIRALA KOMENTATORE NA MREŽAMA 'Jučer je bila '93., danas je već pola '95. Vjerojatno je i sam Gotovina ugasio TV'

Na fotografiji: Goran Višnjić
 Jure Mišković / CROPIX
 

Već smo u više navrata pisali o tehničkim, produkcijskim, scenarijskim i glumačkim propustima u “Generalu” Antuna Vrdoljaka, a večeras prikazana šesta epizoda serije također je potvrdila da činjenica da se radi o najskupljem projektu u hrvatskoj filmskoj povijesti nipošto ne garantira njegovu kvalitetu.

Seriju, koja se istovremeno vrti na dva HRT-ova programa, “jedinici” te “trojci”, pomno su pratili i na Twitteru, gdje hashtag #GeneralHRT gori prilikom svakog prikazivanja nove episode.

Jedan od glavnih događaja ove epizode bila je afera Ante Gotovine i Vesne Karuze, pa ni ne čudi da su oštri Twitteraši opleli najviše po Nataši Janjić, koja je dojam ovih praznika ostavila i upečatljivom reklamom za Tele 2, u kojoj je šaputala ASMR tehnikom.

No, nije samo glumica Janjić bila na meti. Neki su zaključili da ovu epizodu nije mogao pogledati čak niti sam Gotovina, dok su se neki zgražali nad moralnim postavkama episode, u kojoj Gotovina sanjivo priča o svojoj ženi koja ga čeka doma, koristeći tu priču kako bi zbario Karuzu.

No, najbolje komentare nema smisla prepričavati. Donosimo vam ih u nastavku pa najsmješniji odaberite sami.

- Continuity u ovoj seriji je fenomenalan. Jučer je bila '93, danas je već pola '95 - napisao je jedan korisnik.

Isti je korisnik u statusu pokazao nezadovoljstvo scenarijem.

- OK, mi znamo da Nataša Janjić glumi Vesnu Karuzu, ali ispada da moraš znat Gotovininu biografiju ko vodu pit da znaš tko je ona ovdje jer ju scenarij uopće ne predstavi.

"I u ratu je more čudesno." "Ne da se unakaziti more. Veliko je i moćno more pa odolijeva - napisao je pak drugi korisnik.

- Da mi je 2010. netko rekao da ću za 10 godina gledat Gorana Višnjića kako objašnjava Nataši Janjić da je uredu jebavat okolo za vrime rata dok te kući čeka žena - cinično je pak primjetio jedan Twitteraš.

- Ko nema domovinu, taj nema dušu - citarili su neki jednu od "poslovica" iz večerašnje epizode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 15:15