VUKOVAR FILM FESTIVAL

Novi film Woodyja Allena i pobjednik Cannesa imat će hrvatsku premijeru u Vukovaru

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 29.07.2016. u 11:01

Prizor iz filma 'Cafe Society'

Festival će se održati ne samo u Vukovaru već i u Osijeku, Valpovu, Belom Manastiru i Vučedolu

Vukovar Film festival – Festival podunavskih zemalja ove će se godine održati od 22. do 27. kolovoza i to ne samo u Vukovaru već i u Osijeku, Valpovu, Belom Manastiru i Vučedolu.

Kao i prethodnih godina, i ove će godine na festivalu biti premijerno prikazani brojni vrhunski filmovi, osvajači nagrada na festivalima kao što je onaj u Cannesu, Berlinu ili u Karlovym Varyma.

Prva dva filma koja će imati hrvatsku premijeru u Vukovaru, a to su 'Cafe Society', novi film Woodyja Allena koji je otvorio ovogodišnji festival u Cannesu, te 'Ja, Daniel Blake' redatelja Kena Loacha, koji je pobijedio i time osvojio Zlatnu palmu na ovogodišnjem festivalu u Cannesu.

'Cafe Society' je smjesa komedije i drame koja je smještena u tridesete godine prošlog stoljeća kada Bobby Dorfman (Jesse Eisenberg) odlazi u Los Angeles kako bi se zaposlio u filmskoj industriji gdje je njegov ujak Phil (Steve Carell) iznimno utjecajan agent. Bobby se ubrzo zaljubljuje u djevojku (Kristen Stewart) koja ima dečka, a on ne zna da je taj dečko zapravo njegov ujak Phil.

'Ja, Daniel Blake' britanska je drama o stolaru Danielu Blakeu, 59-godišnjem udovcu koji nakon srčanog udara i pada sa skele ne može raditi, te traži pomoć države. No, tada ulazi u mrežu birokracije koja mu onemogućuje da ostvari svoja prava, pri čemu će se zbližiti sa samohranom majkom Katie i njezine dvoje djece, koji nailaze na slične probleme. Za redatelja Kena Loacha to je druga Zlatna palma u karijeri, a osvojio ju je uz jednoglasnu podršku kritike i publike.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo