SENZACIONALNI SERIJAL

OTKRIJTE NAJVEĆE TAJNE UMJETNIKA PREŽIVLJAVANJA Vrhunska ekipa donosi epsku priču te nevjerojatne i gotovo natprirodne prikaze životinja

Ilustracija
 Profimedia, Alamy
 

Kada iza projekta stoji ekipa u kojoj je izvršni producent oskarovac Guillermo Navarro (“Panov labirint”), a producenti Martha Holmes (“Plavi planet”) i Tom Hugh-Jones (“Plava Zemlja II”), dobitnici Emmyja, te Delbert Shoopman (“Otok Island”) i Bear Grylls (“Otok”) koji su dobili nagrade BAFTA, jasno je da se radi o vrhunskom televizijskom iskustvu. Oni su predvodili tim koji je stvorio najnoviji vrhunski uradak National Geographica, dokumentarni serijal “Negostoljubivi planet” koji će premijerno biti prikazan na tom kanalu 28. travnja u 21 sat.

Za one koji uživaju u prirodoslovnim temama, “Negostoljubivi planet” obavezno je štivo. Serijal u šest nastavaka Planine, Oceani, Travnjaci, Džungle, Pustinje i Polarno, donosi nevjerojatne i gotovo natprirodne prikaze životinja koje su se prilagodile najokrutnijim evolucijskim iznenađenjima.

Tijekom 1300 dana snimljeno je gotovo 1800 sati materijala i to na svih sedam kontinenata. Pritom se koristila najnovija tehnologija koja je autorima omogućila pristup na neke od najudaljenijih i najnegostoljubljivijih lokacija na planetu.

- Negostoljubivi planet može se činiti kao da nije s ovoga svijeta, ali radi se o vrlo živopisnom prikazu planeta iz perspektive životinja, a to emisiju čini različitom od ostalih emisija ovog žanra - izjavio je Tom Hugh-Jones. - Gledatelji doživljavaju dramatične trenutke i trijumfe izravno kroz oči najboljih umjetnika preživljavanja, postavljeni su u samo središte uzbuđenja.

U seriji će gledatelji moći pratiti dosad nikad viđena ponašanja životinja, kao i nove perspektive, uključujući borbu snježnog leoparda i kozoroga, jaguara koji lovi ogromnog kajmana, mladunčad bjelolike guske koja skače s litica i prvi put snimljenu potjeru polarnih vukova za mošusnim volovima.

- Ovo je vizualno putovanje našim planetom kroz šest ekstremnih okruženja. Ubrzane promjene planeta sve više nadmašuju sposobnost vrsta da se prilagode neprijateljskim okolnostima, ulozi su sada viši nego ikada prije - rekao je Guillermo Navarro i dodao: - Ovom vizualnim pričom svjedočimo njihovu preživljavanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:13