'POLAROID'

Slabašni horor ne bi trebao biti u kinu. Ne bacajte novac

 

Ovakva vrsta slabašnih horora ne bi smjela imati mjesta na našem kinorepertoaru, no kako mu je distributer Duplicato film, sestrinska firma Blitza, koji kontrolira najveći prikazivački lanac CineStar, ne preostaje drugo nego upozoriti neupućene da ne bacaju novac na kinoulaznicu, nego da se strpe dok film ne dođe u online videoteke ili na kabelsku televiziju.

No kad je već tu, evo osnovnih podataka: producirala ga je još prije dvije godine kompanija Dimension Films, dosta uspješna dok je bila u sastavu miljenika nezavisnjaka Miramaxa, poslije ju je sa sobom preuzela The Weinstein Company, jer ju je ona i osnovala, ali nakon sloma Harveyja Weinsteina i Dimension je postao tuđe vlasništvo.

“Polaroid” je jedan od filmova koji se našao na ničijem prostoru, a kako nije bio osobito atraktivan, povlačio se po rubu distributerske scene da bi se tek posljednjih mjeseci probio u nekolicinu kinomreža.

Režirao ga je Norvežanin koji je prije toga napravio kratki film istog naslova, ukratko, suhoparno recikliranje ideja iz “Jumanjija”, “Kruga” i sličnog horora “Ouija”: pronalazak zaboravljenog polaroid fotoaparata postaje kobno za grupu mladih ljudi, koji prekasno shvate da ako se nađu na snimku, ugrožavaju si život. Glupo je to što mnogi i danas koriste polaroide, pa će njih ovakav film samo nasmijati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:43