BIK KOJI JE VOLIO MIRISATI CVIJEĆE

VIDEO: MODERNA VERZIJA CRTIĆA KOJI JE OBILJEŽIO MNOGA DJETINJSTVA Najpoznatiji hrvatski youtuber Marko Kofs u 'Ferdinandu'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 06.12.2017. u 19:08

 

Od redatelja velikih animiranih hitova Rio i Ledeno doba, stiže Ferdinand, film o velikom biku s još većim srcem koji bi radije mirisao cvijeće, nego ulazio u borbu s matadorima. Nakon što su ga ljudi pogrešno doživjeli kao jednu razuzdanu zvijer, Ferdinanda odvode od kuće. Odlučan da se vrati u obitelj, okuplja tim životinja različitih osobnosti i kreće u avanturu.

Animirani lik, bik Ferdinand, nastao je 1938. godine, a samo godinu dana kasnije dobio je nagradu Oscar za najbolji kratki film. Ferdinand je obilježio djetinjstvo mnogih generacija i postao film kojeg se i danas svi rado sjećaju.

Bik Ferdinand 1938.

 

U originalnoj verziji glas Ferdinandu je dao John Cena, profesionalni američki hrvač, dok je hrvatskom Ferdinandu glas dao glumac Igor Kovač. Uz Kovača ćemo slušati još i Renatu Sabljak kao Luce, Bojan Navojec je Valentin, Angus je Ozren Grabarić, a Jan Kerekeš je Kosko. Veselom trojcu ježeva (Una, Dos i Kvatro, Tresa ne spominjemo) glasove su redom posudili Nina Kraljić – najljepši glas Hrvatske, Mile Kekin pjevač rock benda Hladno pivo i najpoznatija hrvatska youtube zvijezda Marko Kofs.

Ferdinand, stvoren za borbu, rođen da voli - u CineStar i ostala kina stiže 21. prosinca u formatima 4DX i RealD 3D.

 

Izdvajamo