TRAILER FILMA

VIDEO: 'ZBOG TEBE' Anđelo Jurkas upravo završio svoj prvi film u kojem je uspio okupiti čak nekoliko zvijezda

Nataša Janjić je rekla da u filmu igra zgodnu ulogu u maniri Almodovara i Woody Allena kakvu si baš dugo priželjkuje

Nakon godine i pol snimanja i postprodukcije debitantskog igranog filma Anđela Jurkasa, 'Zbog tebe' je u nedjelju završen. Prvo što upada u oči je glumačka postava, prilično impresivna za prvi film autora koji se do sada nije bavio filmskom umjetnošću - Leona Paraminski, Nataša Janjić, Iva Visković, Jelena Perčin, Csilla Barath Bastić, Doris Pinčić Rogoznica, Senka Bulić... Dakako, uz pomoć koredatelja Andreja Korovljeva i Tomislava M. Klarića, može se očekivati vrlo zanimljivo djelo, posebice što u glumačkim ulogama okuplja i neke od zanimljivih likova, poput rokera Damira Urbana ili pak komičara Ivana Šarića.

O svojoj ulozi u filmu Nataša Janjić je rekla: "U filmu igram jednu zgodnu ulogu u maniri Almodovara i Woody Allena kakvu si baš dugo priželjkujem. Na setu smo se svi jako dobro zabavljali, a Anđelo je bio otvoren za sugestije i glumačke ideje, koje se najčešće rađaju baš kad ih inspiriraju neobične situacije koje im scenarij nudi. Nadam se nastavku ovog filma u kojem će moj lik biti glavna junakinja čitavog filma…"

"'Zbog tebe' je počeo i traje kao avantura. Kao povod za druženjem dragih ljudi, sjajne ekipe, fantastičnih glumaca, okupljenih oko zajedničkog cilja – snimanja kvalitetnog dugometražnog igranog filma, koji bi zadovoljio i nas same kao gledatelje u kinima. 'Zbog tebe' je bazno film o ljubavi. I svim posljedicama iste, uvrnutim, nježnim, tužnim, glupim, neočekivanim situacijama kroz koje prolaze ljudi u vezi ili bez veze", objasnio je redatelj flma Anđelo Jurkas, koji je scenarij napisao prema svojoj još neobjavljenoj knjizi.

S iskustvom glazbenog novinara, publicista i promotora, Jurkas je veliku pažnju u filmu posvetio 'soundtracku', koji uključuje Hladno Pivo, Urban & 4, Kawasaki 3P, Pavel, Krankšvester, General Woo, Irena Žilić, Lovely Quinces/Dunja Ercegović, Queen Of Sabe, Judette, Miki Solus, Jasna Bilušić, Damir Avdić, NE, Seven That Spells, Ohnokono... Poseban kuriozitet bit će prvo pojavljivanje glumice Leone Paraminski u glazbenim vodama emotivnom izvedbom pjesme 'Pričaj mi, molim te'.

Kino-distribucija se očekuje u prvom kvartalu 2016. za Valentinovo ili Dan žena.

U prvim reakcijama, film uspoređuju s ranim radovima Kevina Smitha i govornim komedijama Richarda Linklatera.

Pogledajte trailer

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:20