NOVA LICA

ZVIJEZDE HTV-OVE JESENI Javna televizija dovodi Renatu Sopek, Romana Bolkovića i Dujmovića

Emisije Romana Bolkovića, Tihomira Dujmovića i Renate Sopek bit će glavni aduti jesenske sheme HRT-a koja treba krenuti 19. rujna.

Nadzorni odbor HRT-a na sjednici održanoj u srijedu zatražio je da prije starta svoje mišljenje o shemi daju članovi Programskog vijeća HRT-a, koji će se sastati 15. rujna. A novosti ima napretek.

Za početak, središnji “Dnevnik” HTV-a od jeseni će biti kraći, trajat će oko pola sata, a nakon toga slijede “Tema dana” i “ Vremenska prognoza”, koja će se kao 40-sekundni teaser emitirati i uoči početka “Dnevnika”.

Tjedni raspored

Što se novih emisija tiče, već prvog dana jesenske sheme na televizijske ekrane sa svojim novim talk-showom “Dva: jedan u gostima” stiže Željka Ogresta. Emisija će se emitirati ponedjeljkom od 20 sati, trajat će pola sata, a Ogrestini gosti bit će sportaši.

- Riječ je o polusatnim razgovorima jedan na jedan. U tim ću razgovorima nastojati otkriti njihove poglede na svijet i upozoriti na važne stvari u njihovim životima. Pritom ćemo goste snimati na trima različitim lokacijama, u zemlji ili inozemstvu - ističe Željka Ogresta.

Utorak nakon “ Dnevnika” bit će rezerviran za humoristični “Dnevnik” Željka Pervana, dok ćemo u udarnom terminu srijedom gledati Branku Kamenski i njezinu emisiju “Pola ure kulture”. - Drago mi je da emisija “Pola ure kulture” nije doživjela sudbinu koja joj je bila namijenjena prije nešto više od godinu dana - da nepovratno nestane.

Emisija će se i dalje izravno baviti aktualnim problemima hrvatske kulturne politike, fenomenima u umjetnosti te rubnim temama kulturnoga života - kaže Branka Kamenski.

Četvrtkom će nakon središnjeg “Dnevnika” ići domaći dokumentarni filmovi, među njima i 12 filmova na temu “Kako se branila Hrvatska”. Potom će što zna i umije u svom novom talk-showu na HTV-u pokazati Romano Bolković.

- Bolković će ekskluzivno na HTV-u voditi svoj talk-show u kojem neće razgovarati samo s političarima, nego i s utjecajnim ljudima kojih nema previše u javnosti. Bit će tu ambasadori, savjetnici, ljudi koji na sve što se zbiva utječu iz sjene... Naravno, ako, recimo, Zlatko Hasanbegović poželi nastupiti kod Bolkovića i ni u jednom drugom našem formatu, Romano će napraviti iznimku i ugostiti ga. Bolković će biti angažiran kao vanjski suradnik, a nije ni tražio niti dobio nikakav astronomski honorar - kaže visoki izvor s Prisavlja, koji, usput, niječe glasine da će se na HRT vratiti Hloverka Novak Srzić.

Petak večer je rezervirana za Branimira Bilića. U 50-minutnoj emisiji “Hrvatska za pet” on će predstavljati najbolje pojedince, skupine, tvrtke i kreativne ideje iz područja kulture, znanosti, obrazovanja, industrije znanja, kreativnoga poduzetništva, humanitarnoga i volonterskoga rada, ekologije i duhovnosti.

Biliću petak

- Emisija će promicati pozitivne poruke potrebne hrvatskomu društvu i promovirati nositelje pozitivnih promjena - ističe autor emisije Bilić.

Subotom ćemo umjesto treće sezone showa “The Voice” gledati novi domaći glazbeni spektakl na kojem uz radijskog urednika Zlatka Turkalja Turkija radi Marija Nemčić. Show će promovirati domaću glazbu i hrvatske autore i pjevače, te mlade nade naše scene. Emisiju će voditi nova prisavska akvizicija Renata Sopek. Što se zabavnih formata tiče, u pripremi je i novi domaći kviz, kao i game show “Volim Hrvatsku” koju će, umjesto Danijele Trbović, voditi prvotni voditelj emisije Mirko Fodor.

Kako neslužbeno doznajemo, na program HTV-a se vraća i emisija “Press klub”, ali s novim voditeljem. Jasminu Popović bi trebao zamijeniti Tihomir Dujmović, politički komentator i suprug aktualne vršiteljice dužnosti glavne urednice Trećeg programa HR-a.

Od serija, uskoro starta nova epizoda “Crno-bijelog svijeta”, dok će serija “Novine” premijeru imati najvjerojatnije u studenom, a s Prisavlja poručuju da je pred potpisivanjem i ugovor za seriju i igrani film o generalu Gotovini Antuna Vrdoljaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:42