VIJESTI IZ GAMINGA

Sony vodi u utrci za najuspješniju konzolu, pripremite novčanike za novi Humble Bundle

 Maxim Zmeyev / REUTERS

Sony je otkrio kako je prodaja PlayStation-a 4 prerasla količinu od 40 milijuna jedinica, zabilježivši time porast od 5 milijuna jedinica u proteklih 6 mjeseci. Sony je očito i dalje u vodstvu pred Microsoftovom Xbox One konzolom, što ga stavlja na vrh tržišta gaming konzola.

Iako Microsoft još uvjek nije objavio podatke o prodaji Xbox One konzole, Electronic Arts procjenio je kako je ta brojka iznosila 19 milijuna jedinica u sječnju 2016.

Nadolazeća E3 konferencija u lipnju trebala bi biti mjesto objave novog hardvera za obje konzole.

Nagađanja pokazuju da će Microsoft ponuditi tanju verziju Xbox-a One, a Sony bi trebao izdati „Neo“ verziju PlayStation-a 4 sa boljom grafikom.

Najavljen je novi Pro Evolution Soccer

Konami je 25.05.2016. službeno najavio PES 2017, ovogodišnju inačicu najpopularnije simulacije profesionalnog nogometa. Na konferenciji za medije trvrtka je izjavila kako će igra doseći „nove razine realizma i zabave“. Najveća inovacija za ovogodišnji PES bit će „Real touch“ i „Precise Pass“ sistemi.

Real touch je sistem koji „autentično“ stvara nekiliko načina na koji igrači mogu primiti i dodati loptu. Precise Pass se nadovezuje na Real Touch tako da koristi sposobnost igrača da odredi preciznost svakog dodavanja lopte. Ovogodišnji PES koristit će Konamijev FOX Engine, koji je bio korišten i za Metal Gear Solid V: The Phantom pain.

No Man's Sky navodno odgođen

Gaming portal Kotaku objavio je da nadolazeći proceduralno kreirani sandbox „No Man's Sky“ neće dospjeti na tržište do najavljenog datuma objave 21. lipnja 2016. Informacija navodno potječe iz nekoliko „pouzdanih“ izvora od kojih jedan radi za GameStop, trgovinu specijaliziranu za prodaju videoigara.

Izvor tvrdi kako mu je bilo naređeno da prekrije datum objave na promo-plakatima sa naljepnicama na kojima piše „Cooming soon“. Glasine tvrde da bi igra trebala biti odgođena do kolovoza 2016. Tvrtka zadužena za razvoj igre, Hello Games, još nije objavila nikakve podatke o odgodi.

Far Cry 3 i Splinter Cell: Blacklist za 7 Eura

Humble Bundle je digitalni servis za prodaju videoigara baziran na prodaji igara u „paketima“, koji dio svojih prihoda daju dobrotvornim organizacijama, a dio kompanijama čije igre prodaju. Ubisoft je za novi Humble Bundle paket uključio Rayman Origins, Grow Home i Call of Juarez: Gunslinger za 1 Euro. Ako odlučite potrošiti više od 7 Eura dobit ćete i Far Cry 3, Splinter Cell: Blacklist i Assassins Creed: Chronicles China. Ukoliko poželite potrošiti dodatnih 15 Eura dobit ćete Assassins Creed: Rogue i The Crew.

Na kraju, ako odlučite platiti više od 75 Eura za Humble Bundle, dobit ćete sve navedeno i The Division, kao i The Division Majcu kratkih rukava.

Najavljen je Civilization VI

Prošlo je 5 godina od kada je izašao Sid Meyer's Civilization 5 i ostvario ogroman tržišni uspjeh. U međuvremenu smo dobili Civilisation: Beyond Earth, koji je razočarao mnoge fanove serijala, ne dosegnuvši određenu razinu kvalitete koju smo očekivali od Sid Meyer igre.

Čini se da Firaxis Games uči na svojim greškama jer se za Civilization VI vraćaju klasičnom stilu igre u kojem igrač prolazi kroz povjest razvijajući svoju civilizaciju ili vodeći ju u potpunu propast.

Baza igre ostat će ista, ali Firaxis je najavio da će Civilization VI uvesti „nove načine za interakciju sa svjetom“. Gradovi će se moći širiti po mapi, što znači da neće biti ograničeni na jedan dio nje kao u dosadašnjim igrama. Aktivno razvijanje tehnologije i kulture će poboljšati civilizacijin napredak kroz povjest, a interakcije s drugim civilizacijama će biti dinamičnije.

Nadodali su da će napokon uvesti i dinamični multiplayer za one koji žele surađivati i natjecati se u nekoliko različitih scenarija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:35