LJETNA POZORNICA AMADEO

AMIGO Posveta Arsenu koji je na Gornjem gradu imao posljednji koncert

    AUTOR:
    • Tena Šarčević

  • OBJAVLJENO:
  • 12.06.2019. u 08:35

Mladen Pobi / CROPIX

Arsen Dedić

Gornjogradska ljetna pozornica Amadeo tijekom ljetnih će mjeseci opet postati dom vrhunskih domaćih i inozemnih umjetnika. U Prirodoslovnom muzeju predstavljen je ovogodišnji ljetni program, u kojem će sudjelovati i izvođači koji su označili prvih dvadeset godina Scene.

Kroz srpanj, kolovoz i rujan, Scena Amadeo donosi i bogat glazbeni program s listom impresivnih imena: Zagrebački solisti, Matija Dedić, Gabi Novak, Aljoša Jurinić, Merima Ključo, Petrit Çeku, Sara Renar, Nina Romić, Luce, Ivana Picek, Jelena Milušić, Ivette Holzwarth, Dani Bošnjak, Cinkuši, Los Caballeros, Ansambl Lado, Damjan Krajačić, Srđan Buljat, Biljana Kovač, Andreja, Rundek & Ftičeki, gupa Duenda i brojni drugi. Na Sceni Amadeo će 6. srpnja prvi put nakon 18 godina nastupiti i Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić.

Svečano otvaranje Scene Amadeo 3. srpnja posvećeno je Arsenu Dediću, čovjeku koji je obilježio Scenu Amadeo, nastupio na njoj preko 40 puta, te održao svoj posljednji koncert. Na koncertu pod nazivom “Amigo - Arsenu u spomen”, Arsenovi najmiliji Gabi Novak i Matija Dedić, te “vječni” Arsenov pijanista Branko Bulić-Bula koncertom “Amigo” podsjetit će nas na velikog glazbenika, pjesnika i kantautora.

U suradnji s Rotary Klubom Zagreb Kaptol, bit će organizirana i humanitarna akcija “Korak u život”, jedna od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih akcija organiziranih na ovim prostorima, koja omogućuje nastavak akademskog obrazovanja djeci bez odgovarajuće skrbi po završetku njihova srednjoškolskog/gimnazijskog školovanja. Ove će godine svoj doprinos akciji dati velika pijanistička zvijezda Aljoša Jurinić sa svojim gostima, na nastupu koji će se održati 12. srpnja na Sceni Amadeo, a umjetnik Vatroslav Kuliš svim kupcima ulaznica poklanja svoju grafiku.

Obilježava se i deset godina izložbenog ciklusa posvećenog prerano preminuloj akademskoj slikarici i grafičarki Izabeli Šimunović (1970.-2010.) kojima Scena Amadeo i Hrvatski prirodoslovni muzej predstavljaju likovne umjetnike koji su od 2010. do danas u izložbenom prostoru Muzeja izlagali djela inspirirana prirodoslovnom tematikom. Uz radove Izabele Šimunović i Vladimira Filakovca, zagrebačka publika će od 11. srpnja do 15. rujna moći razgledati radove Petra Dolića, Denisa Kraškovića, Marije Ujević, Baneta Milenkovića, Vatroslava Kuliša, Dominique Jurić i Dore Kovačević.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo