DUBROVAČKE LJETNE IGRE

BOŽO VREĆO ISPUNIO KNEŽEV DVOR SEVDAHOM Publika je u proširenom gledalištu sjedila i na stepenicama. Dugotrajni pljesak pratio svaku njegovu izvedbu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.08.2017. u 09:57

Dubrovačke ljetne igre

 

DUBROVNIK – U prepunom atriju Kneževa dvora nastupio je sinoć jedan od najzanimljivijih interpreta sevdaha novijeg doba, Božo Vrećo, uz pratnju Đela Jusića jr. na klaviru i violinistice Aleksandre Pereule.

Za koncert koji je bio rasprodan danima unaprijed, zbog velikog interesa prošireno je gledalište, a i skalini u Dvoru bili su puni mnogobrojne zainteresirane publike.

Boža Vreću The New York Times opisao je kao „čovjeka anđeoskog glasa koji dotiče srca i miluje duše“, a dodirnula je i njega dubrovačka dobrodošlica i oduševljena festivalska publika koja je s ovacijama i dugotrajnim pljeskom pratila svaku njegovu izvedbu.

 

Na koncertu u Dvoru, Vrećo je uz tradicionalne sevdalinke izveo i one autorske, a posebno je za dubrovačku publiku pripremio skladbu Kad si bila mala Mare. Počašćen što je dobio priliku nastupiti u Dvoru, kojim je fasciniran i publikom u kojoj je pronašao „tako puno ljubavi“, Božo Vrećo je pri kraju koncerta kazao da ne zna kako će završiti sinoćnji koncert i rastati se od dubrovačke publike te da se svakako želi tu vratiti, a izveo je čak dva glazbena dodatka, pjesme Lejlija i Sahtijan.

Dubrovačke ljetne igre

Prepun Knežev dvor na koncertu Bože Vreće

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo