CINDY WILSON - 'CHANGE'

DRUGA MLADOST PLAVUŠE IZ THE B-52'S Na pragu šezdesetog rođenadana zvuči poput mlade djevojke s hipsterski cool pjesmama

 

Nakon 40 godina staža u The B-52's kao jednog od najboljih new wave bendova svih vremena, plavokosa Cindy Wilson odlučila je uz pomoć producenata i koautora Sunyja Lionsa i Ryana Monahana objaviti solistički debi album "Change".

Naslov nije slučajno odabran jer mijena Cindy Wilson u odnosu na ulogu po kojoj je poznamo iz The B-52's je više nego zamjetna pošto se sada predstavlja u skuliranim electro-pop skladbama koje ukusom podsjećaju, ali i nadilaze najbolje dosege Kylie Minogue.

Cindyn glas je još seksipilniji i mazniji od vokala Alison Goldfrapp pa i Debbie Harry te Isobel Campbell i to u glazbenom ambijentu koji ima dodirnih točaka s mekšim skladbama Air i Daft Punka, prožetim odjecima klasika disca i funka, odnosno s pionirskim danima synth-popa i vedetama tog stila poput Yazzoo, Garyja Numana i Human League, ali i sa suvremenom revizijom baroque-popa 60-ih. Nota bene, Cindy je promjenu u kojoj zvuči poput mlade djevojke s hipsterski cool pjesmama izvela na pragu šezdesetog rođendana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:31