VINTAGE INDUSTRIAL

EROTIC BILJAN & HIS HERETICS DVADESET GODINA NA SCENI Kičma garažnog rokenrola domaće proizvodnje

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 23.01.2019. u 16:03

Zagreb, 100614.
Americki bend Queens of The Stone Age odrzao je koncert pred prepunim dvoristem Zagrebackog velesajma.
Americkim rokerima ovo je drugo gostovanje u Zagrebu.
Kao predgrupa nastupili su bendovi Biljan and his Heretics, te punkerice Puncke koje su gotovo 45-minuta zagrijavale publiku.
Na fotografiji: Biljan and his Heretics.
Foto: Mladen Pobi / CROPIX
Mladen Pobi / CROPIX

Erotic Biljan & His Heretics kao predgrupa Queens of The Stone Age

 

Nevjerojatno, ali istinito, bend koji predstavlja kičmu garažnog rokenrola domaće proizvodnje obilježava 20 godina postojanja. Naime, upravo toliko godina Biljan i njegovi Heretici već viču i dižu buku svojim garažnim rokenrolom na ovim prostorima, a i šire. Od prvog koncerta u Praćki u jesen 1998. promijenilo se nekoliko ljudi u postavi, ali srž i glazba je ostala ista, nepopravljiva predanost i energija koju će ponuditi na koncertu 24. siječnja u Vintage Industrialu povodom 20 godina postojanja.

S tri albuma, od toga jednim na vinilu, i više kompilacija, Heretici su prvenstveno koncertni bend koji vam se svakim nastupom unosi u lice i tjera krv u glavu. Nisu uzalud nastupali kao potpora najvećim nositeljima žanra tijekom svoje karijere, od MC5, Supersuckers do Queens of the Stone Age, nisu uzalud nastupi od Austrije, Češke, Njemačke, Engleske do regije i svih krajeva Hrvatske. Svi posjetitelji njihovih koncerata znaju da stoje uz bok svojim američkim i švedskim garage i punk uzorima, a po nekim kritičarima su i bolji od njih.

I nakon 20 godina, Heretici su i dalje u formi, možda više nego ikad, a na slavljeničkom koncertu će pored svojih poznatih uspješnica kao „Supersticky“, „RnR Revolution no. 5“, „Valentine's Day Massacre“, odsvirati i nekoliko novih pjesama.

 

Podršku Hereticima će dati Sloming Moops. Bend predvođen Sanom Mikulecom, i u kojem svira bivša basistica Heretika Elena, je lo-fi garažpank trio nastao evolucijom sobnog one-man benda. Imaju 2 albuma, kompilacijsku kazetu, par spotova i friški EP "Jellybomb". Dio su kompilacije "It Came From The Garage!! vol 2".

 

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo