'RISE AFTER FALL'

FOTO: TRAŽILO SE MJESTO VIŠE Premijera novog albuma benda Borne Šercara okupila obožavatelje, ali i brojne uglednike iz javnog života

 Željko Puhovski / CROPIX
 

Novi album benda Borna Šercar's Jazziana Croatica, "Rise After Fall" svečano je predstavljen večeras u zagrebačkom klubu Kontesa, gdje su se okupili brojni ljubitelji glazbe koju taj bend stvara, ali i brojni uglednici iz javnog života. Tako su svog prijatelja Bornu Šercara došli podržati Danijela Trbović, Miro Ungar, ilustratorica Maya Beus, violistica Ana Marija Šir... Osim njih, došli su brojni obožavatelji, tako da se na kraju u klubu tražilo mjesto više.

Večer je otvorena naslovnom pjesmom albuma, "Rise After Fall", koju je publika nekoliko puta prekinula pljeskom, a završena je skladbom "Bura". Zapravo, magična glazbena večer bila je, kako je i najavio osnivač benda Borna Šercar, glazbeni putopis kroz Hrvatsku. Mogle su se, naime, čuti pjesme Klek's witches, Rab's cake, Imotska Elegija, Velebit...

- Dugo sam stvarao ovaj album i jako sam ponosan na njega. Donosi nešto novo, drugačije, nešto više moje nego ijedan album kojeg smo objavili do sada. Nadam se da će publika prepoznati ove pjesme, emocije koje su utkane u njih i da će ih voljeti onoliko koliko ih mi volimo - istaknuo je Šercar i dodao kako je jako sretan što su obožavatelji došli u velikom broju. Svjestan je, kaže, da jazz glazba koju njegov bend izvodi nije jako komercijalna i da njihovi spotovi nikad neće imati milijunsku gledanost. No, zadnji spot kojeg su snimili, onaj za pjesmu "Bura", u svega nekoliko dana pogledalo je tri tisuće ljudi, tako da je očigledno kako postoji publika koja im je odana i koja ih voli slušati.

Bend u čijem su sastavu Vojkan Jocić na saksofonu, Hrvoje Galler na klavijaturama i Elvis Penava na gitari publiku je oduševio nastupom, a mnogi su iskoristili priliku da na licu mjesta kupe CD "Rise After Fall".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 23:14