ČETVERODNEVNI PROGRAM

JAZZ.HR PROLJEĆE Radojka Šverko otvara 28. izdanje festivala, Miro Kadoić i Chico Freeman posvećeni 90. godišnjici rođenja Erica Dolphija

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 10.04.2018. u 15:03

Tribunj, 060817.
Kulturni centar Tribunj
Otvorenje izlozbe osobnih predmeta maestra Borisa Papandopula
Na fotografiji: Radojka Sverko
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
Niksa Stipaničev / HANZA MEDIA

Radojka Šverko

 

ZAGREB - Ovogodišnji, 28. po redu festival Jazz.hr/Proljeće, održat će se od 2. do 5. svibnja a četverodnevni program vrhunskih jazz koncerata otvorit će u Dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije u Zagrebu glazbena diva Radojka Šverko.

 

"Na programu koncerta naći će se jazz standardi iz američke pjesmarice u obradi nagrađivane umjetnice i njezinih kolega, riječkih glazbenika. Moćan glas i način interpretacije Radojke Šverko publiku će odvesti u poseban svijet jazza od prvog do posljednjeg takta koncerta", stoji u najavi.

 

Drugi dan rezerviran je za Mirokado orkestar. Miro Kadoić okupio je jazz orkestar vrhunskih glazbenika, a koncert će posvetiti 90. godišnjici rođenja Erica Dolphija. Kao gost, uz Mirokado orkestar, nastupit će svestrani Chico Freeman, stručnjak za glazbu Erica Dolphyja.

 

Saksofonist, klarinetist, trubač, pijanist, skladatelj i producent, Chico Freeman će 3. svibnja u prostorima Muzičke akademije u Zagrebu održati i jazz radionicu.

 

Trećeg dana festivala solo recitalom predstavit će se Krzysztof Kobylinski, poljski skladatelj, pijanist, autor tridesetak albuma temeljenih na jazz, etno, neoklasičnoj i elektronskoj glazbi.

 

Festival će, 5. svibnja, virtuoznim improvizacijama na originalan način zatvoriti svestrani austrijski saksofonski kvartet SaxoFour.

 

Festival jazz.hr do sada je ugostio više od tisuću domaćih i svjetskih glazbenika na tristotinjak koncerata. Svi koncerti održavaju se u KD Blagoje Bersa Muzičke akademije, a kao zagrijavanje za festival najavljen je koncert Nove nade jazza "Marjan Marjanović" 26. travnja u Boogie klubu, na kojemu će se predstaviti neafirmirani jazz glazbenici.

 

"Jedinstven spoj improvizacije, ritmičkih promjena te virtuoznosti svakog umjetnika, koncerte pretvara u jedinstvene doživljaje koji se ne propuštaju. Raznovrsan program Jazz.hr/proljeće festivala publici obećava četiri dana vrhunskih jazz koncerata s umjetnicima koji će svojim izvedbama publiku odvesti u čaroban svijet jazza", poručuje se u najavi.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo