SUPERVAL

KONCERT ŠKOLSKIH BENDOVA U TVORNICI KULTURE Kako je sve počelo? Običnim mailom razrednice s upitom za povoljnije ulaznice za nastup Partibrejkersa...

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 15.05.2019. u 15:20

Promo

The Seven

 

Superval, veliki koncert školskih bendova, održat će se u Tvornici kulture u petak, 14. lipnja. Domaćoj publici predstavit će se ukupno pet bendova iz Zagreba i Jastrebarskog - The Seven, MIOC Band, KGB, River 42 i The Smafp.

Ono što je počelo kao običan mail razrednice s upitom za povoljnije ulaznice za nastup Partibrejkersa, proteklih se mjeseci pretvorilo u fantastičnu priču koju su prenijeli svi mediji, ne samo u Hrvatskoj, nego i puno šire. U njoj se otkriva bezgraničan entuzijazam i ljubav učiteljica Ane Bajo i Antonije Radoš prema želji da djeca upoznaju i zavole kvalitetnu glazbu.

Osim učenja o povijesti glazbe te najvažnijim domaćim i stranim bendovima na potezu od 50-ih godina do danas, u OŠ Grigora Viteza na zagrebačkim Krugama oformljen je i bend - The Seven - i upravo je njihov dolazak na svirku u Šubićevu bio pokretač ideje da se za kraj školske godine organizira Superval, koncert školskih bendova.

Njih ukupno pet pokazat će što znaju na prvom Supervalu koji će ih 14. lipnja dovesti u zagrebačku Tvornicu kulture.

The Seven je školski bend Osnovne škole Grigora Viteza koji je službeno počeo s radom u ožujku 2018. godine. U prvobitnom sastavu bend je brojao sedam članova, zbog čega je i nazvan "The Seven", a unazad nekoliko mjeseci u bendu sudjeluje šest učenika; Iva Babić na bubnjevima, Martin Kuhar na gitari, Mak Terbovc na bas gitari, Karlo Francetić na klaviru, a pjevaju Luna Culjak i Marijeta Hrstić. Mentorice benda su Antonija Radoš i Ana Bajo, a The Seven sviraju obrade bendova kao što su The White Stripes, The Clash, Pink Floyd, Arctic Monkeys, My Chemical Romance, Daleka obala, Majke, EKV i Partibrejkers.

Promo

The Seven

 

River 42 nastao je od članova Gimnazije Tituša Brezovačkog 2018. uključivši bubnjara Karla Gregurića i gitarista Luku Pejkovića, članove prijašnje postave poznate pod imenom Lički Medo, te nove članove - gitarista Vitu Baljaka i bas gitaristu Andriju Žunca.

Uz obrade pjesama Pink Floyda, River 42 svira psihodelični rock i blues.

Pridružene članove na nekim nastupima čine Zrinka Cvitanović na klavijaturama, Lucija Štriga na violini, Marija Vukšić na violončelu i Ema Kurtović kao vokal, a vodi ih Tina Cota, profesorica glazbenog.

Promo

River 42

 

MIOC Band stiže iz zagrebačke XV. gimnazije. Okupili su se ove školske godine i čine ga učenici prvih, drugih i trećih razreda: Laura Mihoković (vokal), Matija Ćepulić Polgar (gitara), Mihael Brigić (gitara), Damjan Omanović (bas gitara), Fran Širić (klavijature), Grgur Dujmović (bubnjar), a vodi ih Darko Kanjuh, profesor geografije. Sviraju obrade domaćih ("Crno bijeli svijet", "Sve još miriše na nju") i stranih pjesama ("Johnny B. Goode", "I Love Rock n' Roll", "Snow").

Promo

MIOC Band

 

U OŠ Ljubo Babić u Jastrebarskom od prošle školske godine djeluje školski bend The Smafp, u sastavu Petra Borković (vokal), Filip Fabijanić (električna gitara, akustična gitara), Mihael Rošić (bas gitara), Stanislav Gourskii (klavijature, saksofon) i Antonio Brajak (bubnjevi, cajon). Svirali su u školskom mjuziklu "Debata" i drugim projektima, poput Đaka glazbenjaka. Trenutačno se pripremaju za svibanjski nastup s autorskom pjesmom i obradom Jinxa na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva u MSU. Vole izvoditi pop i rock glazbu domaćih i stranih autora, a mentorica im je Maja Kraljev, učiteljica glazbene kulture.

Promo

The Smafp

 

KGB u nestalnom sastavu operira zadnjih desetak godina kao službeni bend Klasične gimnazije u Zagrebu. Najnovija postava je oformljena nakon godinu dana pauze sa željom da se ta tradicija, koja mnogima pruža uvid u spomenutu školu, nastavi. Ovogodišnji sastav broji 7 članova: Josip Šprajc na basu, Borna Srbljanin na gitari, Rene Rehak na bubnjevima, Margareta Ivoš u ulozi pjevačice, Tristan Avirović na violončelu, Filip Mandušić na trombonu te Istok Korkut na trubi.

Promo

KGB

 

Obrađuju strane ("The House Of The Rising Sun", "DJ Saved My Life", "Billie Jean", "Sweet Dreams", "Hit The Road Jack") i domaće stvari ("Želim da znaš", "Čuvaj noć od budnih", "Apokalipso", "Srce na cesti"), a okušali su se i u dvije autorske pjesme zasad nepoznatih imena.

Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti po cijeni od 30 kuna, odnosno 40 na dan koncerta.

Službena prodajna mjesta su: Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1), Aquarius CD shop (Varšavska 13, Zagreb), Dirty Old Shop (Tratinska 18, Zagreb), Rockmark (Berislavićeva 13, Zagreb) i www.entrio.hr.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo