JOHNNY HALLYDAY

LEGENDARNI GLAZBENIK PREMINUO OD RAKA PLUĆA Zvali su ga 'francuski Elvis', a u 50 godina dugoj karijeri prodao je više od 100 milijuna ploča

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 06.12.2017. u 07:21

File photo : File photo of French singer and actor Johnny Hallyday (born Jean-Philippe Smet; 15 June 1943), pictured in April 1987. France's biggest rock star Johnny Hallyday has died from lung cancer, his wife says. He was 74. The singer - real name Jean-Philippe Smet - sold about 100 million records and starred in a number of films., Image: 357015380, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca
Profimedia, Abaca

Johnny Hallyday

 

Johnny Hallyday, pjevač poznat pod nazivom "francuski Elvis" i koji je popularizirao rock'n roll u toj zemlji, umro je u 74. godini nakon borbe s rakom pluća, izvijestila je u srijedu njegova supruga Laeticia Hallyday.

"Johnny Hallyday nas je napustio. Pišem ove riječi ne vjerujući. Ipak, istina je. Moj muškarac više nije s nama ", izjavila je Laeticia Hallyday. Iz Ureda francuskog predsjednika Emmanuela Macrona priopćeno je kako je Hallyday više od 50 godina bio blistava ikona.

Hallyday je tijekom dugogodišnje karijere prodao više od 100 milijuna ploča, a njegov hrapav glas donio mu je vojsku sljedbenika u Francuskoj i drugdje u frankofonskom govornom svijetu. Prvu ploču izdao je 1959. godine, a prošli mjesec tijekom priprema novog albuma i turneje objavljene su vijesti o njegovu liječenju zbog poteškoća s disanjem u pariškoj bolnici.

 

Johnny Hallyday rođen je kao Jean-Philippe Smet u Parizu 15. lipnja 1943. Izuzetno popularan postao je 1960-ih kada je, kao francuska verzija Elvisa Presleya, bio i ostao najveći izvođač rock'n rolla u Francuskoj izvodeći na francuskom jeziku najpoznatije hitove američkih pjevača.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo