ZNAČAJAN UMJETNIKU VINTAGEU

MICK HARVEY + J.P. SHILO + STEVE SHELLEY OVU NEDJELJU U ZAGREBU! S Nickom Caveom osnovao je Bad Seedse, surađivao s P.J. Harvey, Jane Birkin...

 Promo
Tko je Mick Harvey? Vrstan skladatelj, aranžer i glazbenik, jedan od pokretača kultnih Crime & The City Solution, te čovjek bez kojega bi opus Nicka Cavea od početka zvučao potpuno drugačije. Neki kažu 'beskrvno' 

Mick Harvey, australski glazbenik i suosnivač Caveovih The Bad Seedsa i The Birthday Partyja po treći put dolazi u Zagreb, ovu nedjelju će nastupiti u Vintage Industialu u pratnji velikih Stevea Shelleya iz Sonic Youtha, J.P. Shila, i Glena Lewisa.





Nakon dva nastupa, hrvatska publika je uvidjela osebujnost svog glazbenog izričaja stvorenog izvan matičnog The Bad Seedsa koji je neminovno povezan s karijerom Nicka Cavea pa evo savršene zimske prilike poslušati i vidjeti ovu moćnu gomilicu.


Mick je također surađivao i s drugim značajnim imenima sa scene, kao što su Serge Gainsbourg i Jane Birkin, te P. J. Harvey i Ed Clayton-Jones, a istaknuo se i u pisanju glazbe za kazališne komade i filmove. Solo karijeru započeo je 1995. albumom „Intoxicated Man“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:24